Çekya ve İtalya da silah satışını durdurdu

Çekya ve İtalya da silah satışını durdurdu
Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik harekatına tepki olarak Avrupa ülkeleri Türkiye’ye silah satışını durdurmaya devam ediyor.

Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamace, Türkiye’ye silah satışının askıya alındığını duyururken, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi De Mayo, İtalya hükümetinin ilerleyen saatlerde Türkiye’ye silah satışının durdurulması kararını duyurabileceğini ifade etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Çekya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Jan Hamace, Türkiye’ye askeri araç gereçlerin satılması lisansının askıya alındığını duyurdu. Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamace, "Türkiye'ye askeri araç gereç ihracat lisansını askıya aldı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İtalya Dışişleri Bakanı Luigi De Mayo da ilerleyen saatlerde İtalya hükümetinin Türkiye’ye silah satışının askıya alınması kararını duyurabileceğini söyledi. Lüksemburg’da gerçekleştirilen Dışişleri Bakanları toplantısına katılan De Mayo burada açıklamalarda bulundu. De Mayo, Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye silah satışının durdurulması konusunda fikir birliğinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Finlandiya, Norveç, Hollanda, Almanya, Fransa ve İsviçre Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı almıştı (MA) 

Öne Çıkanlar