'Ortaklarımızın korunması Suriye planımızın bir parçası'

'Ortaklarımızın korunması Suriye planımızın bir parçası'
CENTCOM Komutanı Votel, ABD'nin Kürt güçlerini korumak için nasıl bir yöntem izleyeceği sorusunu cevapladı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, "Suriye'de Türkiye'ye yönelik bir tehdidin olmaması ve sahada bizimle savaşan ortaklarımızın korunması Suriye planımızın bir parçası" dedi.

Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu’nda Trump yönetiminin Suriye’den çekilme kararı ve IŞİD’le mücadele konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Komutan Votel’e, Suriye’den çekilme planı çerçevesinde Ankara’nın, YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri konusundaki "endişeleri" ve Amerika’nın Kürt müttefiklerini korumak için nasıl bir yöntem benimseyeceği soruldu. Votel, "Türkiye’ye yönelik bir tehdidin olmaması ve bizimle savaşan ortaklarımızın korunması stratejimizin bir parçası" dedi. Joseph Votel, ABD'nin stratejisine ilişin ayrıntı vermedi, "Kapalı oturumda daha ayrıntılı tartışabiliriz" diye konuştu.

'UÇUŞA YASAK BÖLGE SEÇENEĞİ YOK'

CENTCOM Komutanı’na Suriye’de uçuşa yasak bölge seçeneği de soruldu. Votel, "Farklı seçenekleri değerlendiriyoruz ancak şu anda incelediğimiz seçeneği uçuşa yasak bölge olarak tanımlamam" ifadelerini kullandı.

'ÇEKİLME KARARINDAN HABERİM YOKTU'

Suriye Demokratik Güçleri’nin elindeki IŞİD tutuklularının durumu da sorulan Joseph Votel, yabancı savaşçıların geldikleri ülkelere gönderilmelerine odaklandıklarını söyledi. CENTCOM Komutanı’na Trump yönetiminin Suriye’den çekilme kararı kamuoyuna açıklanmadan önce karardan haberdar olup-olmadığı soruldu. Karardan daha önce haberdar olmadığını söyleyen Votel, kendisine Suriye’den çekilme kararı konusunda danışılmadığını belirtti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar