Ceylanpınar’da jandarma köylülere saldırdı: İsrail Filistin’e ne yapıyorsa, biz de aynısını yaşıyoruz

Ceylanpınar’da jandarma köylülere saldırdı: İsrail Filistin’e ne yapıyorsa, biz de aynısını yaşıyoruz
TİGEM’in, Ceylanpınar’da kendisine devredilen arazilerde hayvan otlatılmasına izin vermemesine köylüler isyan etti.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde hayvancılıkla uğraşan köylülerin hayvanlarını otlattıkları meralar, ocak ayında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) verildi. Meralara giren hayvanlara TİGEM tarafından el konulmasına köylüler, defalarca tepki gösterdi. Ocak ayından beri süren gerginlik, dün akşam saatlerinde tırmandı.

Hayvanlarını araziye çıkarmak isteyen köylülere izin verilmedi. Bunun üzerine bir araya gelen köylüler TİGEM’i protesto etti. Protestoya TİGEM’in güvenliği ve jandarma saldırırken, köylüler, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını söyledi.

'BU HAYVANLARI NEREYE GÖTÜRELİM'

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, adını vermek istemeyen bir köylü, ocak ayından beri var olan gerginliğin özellikle son beş günde zirveye çıktığını söyledi. Protesto için toplanıldığını söyleyen köylü: "Beş gündür her gün bir olay var. Artık insanların canına tak etti, toplandı protesto için. Jandarma, özel güvenlik plastik mermi, biber gazıyla saldırdı köylülere. Sonra nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde tarlalar yanmaya başladı. Köy abluka altında. Çok kişi gözaltına alındı. Biz ne yapalım, bu hayvanları nereye götürelim."

‘HAYVANLAR GÖZALTINA ALINIYOR, ÖLÜYOR’

Ceylanpınar Karataş Köy Muhtarı Mehmet Karataş da günlerdir gerginlik olduğunu, hayvanların otlatılmasına izin verilmediğini söyledi. Başka geçim kaynağı olmayan insanların artık canından bezdiğini belirten Karataş, "Böyle olacağı belliydi. İsrail Filistin’e ne yapıyorsa, biz de aynısını yaşıyoruz. Hayvanlar gözaltına alınıyor, ölüyor, insanlar perişan. Bir kişi sesimizi duymadı, bir kişi burada ne oluyor diye ilgilenmedi. Hadi buradan gidelim, nereye gidelim? Gidecek yer de yok" diye konuştu.

Öne Çıkanlar