Cezaevi personelini taşıyan araçta patlama: Bir kişi öldü, yaralılar var

Cezaevi personelini taşıyan araçta patlama: Bir kişi öldü, yaralılar var
Patlamaya ilişkin açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, aracın uzaktan kumandalı bombayla patlatıldığını belirterek 'İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor' dedi.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste nedeni henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti.

Sabah 07.30 sıralarında Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Sanayi Caddesi üzerinde seyreden ve infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama oldu. Patlama sonrası bir infaz koruma memuru hayatını kaybetti, 4 infaz koruma memuru ise yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve AFAD ekibi sevk edildi.

Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, patlamanın yaşandığı araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

BURSA VALİSİNDEN ‘SALDIRI’ AÇIKLAMASI: BAKANLAR KENTE GELİYOR

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Cezaevi aracının geçişi sırasında ağacın dibine bırakılan el yapımı bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını değerlendiriyoruz. 1 kişi şehit oldu, biri ağır 4 yaralı var. İçişleri ve Adalet Bakanları Bursa'ya geliyor" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: EYP UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

Olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz şehit oldu.  Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI BOZDAĞ’DAN DA AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından "Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu infaz koruma memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır" diye yazdı.

Öne Çıkanlar