CHP'li Veli Ağbaba, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı

CHP'li Veli Ağbaba, Millet İttifakı'nın adayını açıkladı
Erdoğan'a seslenen Ağbaba, 'Bizim adayımız, altılı masayı kuran, senin kimyanı bozan, Adalet Yürüyüşü’yle toplumun tüm kesimlerini gündeme getiren Kemal Kılıçdaroğlu’dur' dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Bursa İl Başkanlığı'nda bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada "Adayımız genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur" dedi. Terör davalarına bakan özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Akın Gürlek’in Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmasına da tepki gösteren Ağbaba, "İktidarın celladı ve iktidarın silahı gibi kullanılan birisi maalesef bakan yardımcısı olarak atanmış durumda" dedi.

Ağbaba'nın konuşmasının satırbaşları şöyle:

'ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU'

"Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin gözü önünde açıkça organize bir linç, öldürme girişimiyle karşı karşıya geldi. Kılıçdaroğlu’nu öldürmeye girişenler, bir gün bile cezaevinde yatmadı. Canan Kaftancıoğlu cezaevinde yattı. Erdoğan’la ilgili tweet atan 13-14 yaşındaki çocuklar cezaevinde yattı. Bu adaletsiz düzeni, Türkiye’yi itibarsızlaştıran bu hukuk düzenini sağlayanları seçimle göndermek boynumuzun borcudur. Bize ‘aday kim’ diyor. Bizim adayımız, altılı masayı kuran, senin kimyanı bozan, Türkiye’de Adalet Yürüyüşü’yle başlayarak toplumun tüm kesimlerini gündeme getiren, onlarla kol kola giren genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur."

'İKTİDARIN CELLADI BAKAN YARDIMCISI OLARAK ATANDI'

"Birçok siyasi dava var. Bunların başında, Canan Kaftancıoğlu kararı, Sözcü gazetesi kararı, Türk Tabipleri Birliği kararı, Enis Berberoğlu’nun mahkeme kararını uygulamayan bir hâkim var. Bu kararların hepsini aynı adam görüyor. Adeta bir yargı, hukuk celladı Akın Gürlek isminde birisi var. Bu isim, bakan yardımcısı oldu. Demek ki Canan Kaftancıoğlu, Sözcü, Enis Berberoğlu, Türk Tabipleri Birliği kararlarını Recep Tayyip Erdoğan vermiş. Akın Gürlek, yapmış olduğu hukuk ayıpları yüzünden bakan yardımcısı oldu. Geçmişte Balyoz’da, Ergenokon’da, Oda TV’de, Askeri Casusluk’ta karar veren hâkim ve savcılar da yargılanıyor. Bilin ki bu kararı verenler de yargılanacak. Adeta iktidarın celladı ve iktidarın silahı gibi kullanılan birisi maalesef bakan yardımcısı olarak atanmış durumda."

'GEZİ DİRENİŞİ TÜRKİYE'NİN ONURUDUR'

2013’te Gezi eylemlerine Türkiye’nin tamamına yakın illeri destek oldu. Bir kez daha ifade edelim; Gezi, Türkiye’nin onurudur, şerefidir. Gezi’ye AKP’li siyasetçilerin çocukları da katıldı. MHP’li kardeşlerimiz de katıldı, onlar da destek verdi. Her ne kadar şimdi Devlet Bahçeli inkâr etse de ben onu Gezi eylemlerine katılan MHP’li dedelere, babalara, kardeşlerime havale ediyorum.

'YERLİ VE MİLLİLER TÜRKİYE CUMHURİYETİ MAHKEMELERİNİ TANIMIYORLAR'

"Erdoğan, ‘CHP beşli çeteye paraları ödemeyecekmiş’ diyor. Buradan söyleyelim; parayı ödemeyeceğimiz gibi fakir fukaranın hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. Sadece onlardan değil, bu hırsızlık düzenini kuranlardan da bu hesabı soracağız. Maalesef yerli ve milli geçinenler, beşli çetenin almış olduğu ihalelerin tamamında İngiliz mahkemelerini yetkili kılmışlar. Yerli ve milliler, maalesef Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini tanımıyorlar."

'TÜİK YÜZDE 80’İN ALTINDA ENFLASYON AÇIKLAYAMAYACAK'

"Bir litre süt 20 TL oldu, artık süte de güvenlik kilidi takmaya başladılar. Bu zamlar olunca AKP milletvekili, ‘Marketten karpuz almayın, bahçenize ekin’ diyor. Sanki fakir fukaranın bağı, bostanı var. Erdoğan, ‘Aç olan yok, vicdansızlık yapma’ diyor. Burada vicdansız kim? Bu dönemde bayat ekmek kuyruklarını görmüyor musunuz? Halk ekmek kuyruklarında 50 kuruş ucuza ekmek almak için güneşin alnında ya da yağmur altında insanlar beklemiyor mu? İlk kez bu dönemde ikinci el gömlek, ceket, ayakkabı satan esnaflar çoğalmadı mı? Maalesef ülke bir vasıfsızlar, liyakatsizler cumhuriyetine dönüşmüş durumda. Kendi kadrolarında iş bilen bakanlar bile istifa ediyor. Türkiye, kala kala Nebati’nin umuduna kaldı. Nebati’nin yönetmiş olduğu ekonomiden kimse hayır beklemesin. ‘Mart ayından itibaren enflasyon düşecek’ diyordu. Sonra ‘Haziran ayından itibaren enflasyon düşecek’ dedi. Yarın enflasyon rakamları açıklanıyor. TÜİK, yüzde 80’nin altında enflasyon açıklayamayacak. İstediği kadar makyajlasın, yüzde 80’den aşağısını açıklayamayacak."

'AKP, SARAYI ELEŞTİREN HERKESİ CEZAEVİNE ATMAYI PLANLIYOR'

"Ülkenin gerçek gündemi işsizlik, yoksullukken bir ‘sansür’ yasasını MHP’yle birlikte komisyondan geçirdiler. Bu teklif de ‘doğru olmayan, kamu düzenini ve barışını bozan, iş güvenliğini tehdit eden haber ve bilgi paylaşanlara ve yayanlara hapis cezası vereceğiz’ diyor. AKP, işine gelmeyen, sarayı eleştiren herkesi cezaevine atmayı amaçlıyor. Amaç korkutmak, susturmak, baskı ve sansürle iktidarda kalmak. Bu yasayla herkes susturulmak isteniyor. Yandaş medya oluşturdular; trol orduları yetmedi, şimdide sosyal medyaya yasak getirmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. Sosyal medyayı yasaklasalar da ceza da verseler bilin ki AKP iktidarı ve Cumhur İttifakı gidiyor.."

'PYD’NİN BAŞKANINI DEVLET KONUK EVİ’NDE AĞIRLAYANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN'

Genel Başkanımıza 10 soru sordu, Genel Başkanımız da ona 10 soruyla cevap verdi. ‘PYD, PKK, DEAŞ’ diyor. Kim şimdiye kadar geçmişinde teröre destek verdiyse onun Allah belasını versin. Kim PYD’nin başkanını Devlet Konuk Evi’nde ağırladıysa Allah onun da belasını versin. Dün ‘PYD terör örgütü Salim Müslim’ diyor. Salim Müslim’i ağırlayan, özel uçak gönderen sensin. Sen değil misin? İstanbul seçimlerini kazanmak için katil, tecavüzcü, elinde Türk askerinin kanı olan Osman Öcalan’a TRT’nin, Anadolu Ajansı’nın muhabirini gönderen sen değil misin? İstanbul seçimini alabilmek için Öcalan’ın mektubunu hem Devlet Bahçeli hem de Erdoğan yorumladı. DEAŞ’ı bu memleketin başına kim bela ettiyse Allah onların da belasını versin.

'SEÇİMİ ALABİLECEĞİNİ BİLSİN, ‘FETHULLAH HOCA HAZRETLERİ’ DERSE ŞAŞIRMAYIN'

"Bir taraftan Finlandiya’ya, İsveç’e meydan okuyor, bir taraftan Amerika’yla barışmak için uğraşıyor. Seçimi alabileceğini bilsin, yakında ‘Fethullah Hoca hazretleri’ derse şaşırmayın. Bu kadar ilkesiz bir siyasetle karşı karşıyayız. Onlar için geçmişte ne söylediklerinin önemi yok. Canan Kaftancıoğlu’na 8 yıl önceki tweetten dolayı ceza veriyorlar. 8 yıl önceki resimlere, tweetlere, açıklamalara bakarsanız AKP’de siyaset yapacak isim bulamazsınız. Adeta bakanların atamaları Pensilvanya’dan yapılıyor. Gelen bakana, giden bakana bakın; Fethullah Gülen’le fotoğrafı olmayan hiç kimse var mı?"  (ANKA)

Öne Çıkanlar