Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il kongresinde konuştu: Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il kongresinde konuştu: Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin Maraş 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Maraş 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşma yaptı. "Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz" diyen Erdoğan 2023’e kadar her yıl bir milyon parti üyesi hedefi olduğunu açıkladı. Öte yandan Erdoğan, Suriye ve Libya'da bulunma nedenini 'emperyalizmin karşısında oldukları için' olduğunu öne sürdü.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ülke ve millet olarak en az 100 yıl önceki kadar kritik bir dönemeçten geçiyoruz. Bir asır önceki gibi bizi yok etmek istedikleri Anadolu topraklarından bölgemiz ve dünyaya barış ve huzur getirecek mücadelenin içindeyiz.

‘DAVAMIZA BAĞLILIĞINI KORUYAN HERKESİ KUCAKLAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’

Hedefimiz 2023'e kadar her yıl 1 milyon yeni üyemizle kervanı menziline ulaştırmaktır. Kurulduğumuz günden beri kaderimizi Türkiye'nin kaderiyle bir görüyoruz. Değişim gerçeğinden kopmadan, davamıza bağlılığını koruyan herkesi kucaklayarak yolumuza devam ediyoruz. Kuruyan dallar budandıkça çok gür bir şekilde hedeflerimize ilerlemeyi sürdürüyoruz. Her kim milletle bağını keserse partisiyle de irtibatını kopartıyor demektir.

‘VESAYETİN HER TÜRLÜ ARACI KULLANILARAK ÖNÜMÜZE KURULAN TUZAKLARI HATIRLAYIN’

Güzergahında 11 adet tünel, 2 adet viyadük bulunan yolun açılışını yapıyoruz. Bölgeleri birbirine bağlayan yolun güzergahı ekonomimiz için büyük öneme sahip. Kahramanmaraş'a son 18 yılda 3 organize sanayi bölgesi, 1 tasarım merkezi kurduk. Kahramanmaraş'ın içme suyu sorununu çözdük, önümüzdeki dönem çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. 

Türkiye büyüdükçe, geliştikçe karşılaştığı saldırılar da artıyor. Vesayetin her türlü aracı kullanılarak önümüze kurulan tuzakları hatırlayın, Taksim-Gezi hareketlerini, çukurcuları hatırlayın. Terörle, teröristlerle bambaşka bir mücadele verdik. Yılmadık, askerimizle, polisimizle el ele bu mücadeleyi verdik, sonunda kazandık.

Bizden zalimler nefret eder, hainler nefret eder. Bir asırdır fütursuzca yürüttükleri adaletsiz düzenlerini bozduklarımız nefret eder. Darbecilere kuzu kuzu teslim olsaydık kimse bize ateş püskürmezdi. CHP'nin dediği gibi IMF'den borç alsaydık kimse bize bir şey demezdi. Hem mücadeleyi yürüteceğiz hem bunun bedelini ödeyeceğiz hem de hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Camilerimizi nasıl yaktıklarını, minarelerimiz nasıl yıktıklarını hatırlayın. Hamd olsun dik durduk ve bunun mücadelesini verdik. Gabar'da, Tendürek'te bunun mücadelesini verdik. Yılmadık ama sonunda hamd olsun kazandık. Biz bugünlere yüreğimizle çarpışarak geldik. Medeniyetimize saldıranların yüzüne gerçeği haykırmaktan hiç vazgeçmedik.

'AZERBAYCAN ZAFERE ÇOK YAKIN'

Suriye'de, Libya'da şimdi de Azerbaycan'da biz var olduk, biz varız. Bu sabah İlham Aliyev kardeşimle görüştük, gelişmeleri kendisinden dinledim. Olumlu gelişmelerle mutlu oldum, zafere inşallah yaklaşıyoruz. 30 yıl işgal altındaki topraklarından ayrı kaldılar. Ama şimdi inşallah işgal altındaki topraklarına kavuşuyorlar. 

'EMPERYALİSTLERİN KARŞISINDAYIZ'

Ne işiniz var Suriye'de, Libya'da diyorlar. Oralarda emperyalistler var ve biz onların karşısında olduğumuz için orada bulunuyoruz. Biz oralarda olduğumuz için şimşekleri üzerimize çekiyoruz. Biz IMF düzenini kırmasaydık hiç kimsenin bizden şikayeti olmazdı. 23 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı 2013'te biz bu borcu sıfırladık.

'IMF'DEN BORÇ ALSAYDIK KİMSE BİZE BİR ŞEY DEMEZDİ'

Ama CHP ne diyor, borçlanın diyor. Biz bu duruma düşmedik, düşmeyeceğiz. İşte CHP'nin dediği gibi biz IMF'den borç alsaydık, Suriye'de, Libya'da, Irak'ta haksızlığa ses çıkarmasaydık kimse bizi hedef almazdı. KKTC'de şükürler olsun seçim yapıldı ve Türkiye'yi seven kabullenen bir kardeşimiz Cumhurbaşkanı oldu. Ayın 15'inde Sayın Bahçeli'yle birlikte inşallah KKTC'de törenlere katılacağız ve kapalı Maraş bölgesinde topluca bir piknik yapacağız.

Mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Rabbimin verdiği her nefesi bu kutlu mücadele için harcamalıyız. Milletimize daha layık olmak için hep birlikte daha çok çalışmaya var mıyız. Bu duygularla ilgi kongremizde görev üstlenecek tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

Öne Çıkanlar