Deutsche Bank, Donald Trump'ın şirketleriyle iş yapmama kararı aldı

Deutsche Bank, Donald Trump'ın şirketleriyle iş yapmama kararı aldı
Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta Kongre binasını basmasının ardından gelecekte Trump ile ya da Trump'ın şirketleriyle iş yapmama kararı verdi.

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta Kongre binasını basmasının ardından gelecekte Trump ya da şirketleriyle iş yapmamaya karar verdi.

Bankaya yakın bir kaynağa dayandırılan haber, New York Times gazetesinde yer aldı. Deutsche Bank, Trump'ın oğulları tarafından yönetilen Trump Organization grup şirketine yaklaşık 340 milyon dolar ile kredi veren en önemli banka konumunda bulunuyor.

Deutsche Bank Sözcüsü, konuya ilişkin sorulara cevap vermeyi reddederken, Trump Organization konuya ilişkin mesai saatleri dışında gönderilen soruya henüz yanıt vermedi.

Öte yandan, FBI’dan yapılan açıklamada, Kongre baskınına ilişkin 70 binden fazla ihbar yapıldığı duyuruldu. Açıklamada, Kongre baskınına katılan kişilerin belirlenmesi için çalışmalar sürerken baskına katılanlara ilişkin fotoğraf ve videolar dahil 70 binden fazla bilgi ve ihbarın geldiği kaydedildi. Kongre baskınıyla bağlantılı olduğu iddia edilen 90’dan fazla kişinin tutuklandığı belirtiliyor. FBI, Kongre Binası yakınına yerleştirilen iki boru tipi bomba ile ilgili şüpheliler için 50 bin dolar ödül koymuştu.

BİR BANKA DAHA TRUMP İLE ÇALIŞMAYI DURDURDU

ABD’yi sarsan Kongre baskınının ardından iki banka, Başkan Donald Trump’la iş yapmama kararı aldı.

Trump’ın 5,3 milyon dolarının bulunduğu Signature Bank’ın Sözcüsü, kişisel hesaplarının kapatıldığını duyurduğu Trump’ı istifaya davet etti. Sözcü, bankanın daha önce siyasi olaylara ilişkin açıklama yapmadığını ve bir daha yapmamayı umduklarını söyledi.

ABD basını, Almanya’nın en büyük bankalarından Deutsche Bank’ın da Trump’la iş yapmama kararı aldığını duyurdu.

New York Başsavcılığı ve Manhattan Savcısı, Trump’a başkanlık sonrası açacakları soruşturma için geçtiğimiz günlerde Alman Deutsche Bank’ı ifadeye çağırmış, Trump’ın Rus milyarderlerle ilişkisine dair belgeleri istemişlerdi.

Deutsche Bank, hakkında tedbir kararı bulunan cinsel suçlara karışmış Jeffrey Epstein’a milyonlarca dolarlık işlemler yaptırdığı, yüksek miktarlarda paralar çektirdiği için de geçen yıl New York Eyaleti’ne 150 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.

TRUMP DESTEKÇİLERİ KONGREYİ BASMIŞTI

ABD Kongresi, 6 Ocak’ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylaması'nı onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, Trump taraftarları Beyaz Saray önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan 10 binlerce gösterici daha sonra Kongre'ye yürümüş, polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık dört saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis beş kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar