Dualı, mehterli yargı buluşması

Dualı, mehterli yargı buluşması
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, HSK Başkanvekili ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısının katıldığı 'yargı buluşması'nda mehter marşı çalınıp, dua okundu.

HABER MERKEZİ - Yargıda Birlik Derneği'nin nisan ayında gerçekleştirilecek ikinci olağan genel kurulu öncesi 'Yargıda Birlik Derneği Antalya Buluşması' kapsamında Antalya'ya gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, HSK Üyesi Yaşar Şimşek ile Başsavcı Ramazan Solmaz, Antalya Adalet Sarayı bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğine katıldı. Mehter takımının gösteri sunduğu etkinlikte Antalya Müftüsü de dua okudu. 

'VATANINI VE MİLLETİNİ SEVEN HAKİM SAVCILAR'

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başsavcı Ramazan Solmaz'ın ardından söz alan Musa Heybet, 'ülkenin büyük dahili ve harici tehditler altında olduğunu' savunarak, "Vatanını ve milletini seven hakim ve savcılar, yargı içine öbeklenmiş örgüte karşı birlik ve beraberlik duygusu ile hareket edip, sorunları aşmayı başardı. Kahraman ordumuz sınır ötesinde operasyon yaparken, onlara karşı dost görünen ülkelerin nasıl bir ittifakla bizi bozguna uğratmak istediğini biliyoruz. Bunlara karşı vereceğimiz en güzel cevap ve bu sorunların üstesinden gelebilmemizin temel koşulu, millet olarak birlik ve beraberliği başarmaktır. Allah'a şükür Tük milleti yıllardır süren ve dış mihraklar tarafından da beslenen teröre karşı asla bozguna uğramadı. Birlik ve beraberliğini bozmadı" dedi.

Musa Heybet konuşmasına şöyle devam eti:

"Bu birlik ve beraberliğin, 15 Temmuz gecesi kanlı terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde nasıl güzel etki gösterdiğini ve darbenin üstesinden gelindiğini biliyoruz. Demek ki ne kadar büyük sorunlarla karşılaşırsak karşılaşalım, birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacak. Yargı mensupları olarak Anayasal ve yasal hudutlar çerçevesinde milli haklarımız kapsamında terör örgütlerine ve teröre karşı verilen mücadeleyi her zaman destekledik. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Antalya Müftüsü Osman Artan dua okudu. Duanın ardından protokol adliye personeli ve vatandaşlara aşure ikram edildi. (DHA)

Öne Çıkanlar