Dünya Belediye Başkanı Ödülü Rakka, Amsterdam ve Ankara'ya verildi

Dünya Belediye Başkanı Ödülü Rakka, Amsterdam ve Ankara'ya verildi
Dünya Belediye Başkanı Ödülü bu yıl aralarında Rakka Belediye Başkanı Leyla Mustafa, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu dokuz belediye başkanına verildi.

Her yıl dünyanın dört bir yanındaki belediye başkanlarının faaliyetleri izlenerek verilen Dünya Belediye Başkanı Ödülü (World Mayor Award) 2021 yılı ödülü için dünyanın farklı yerlerinden dokuz belediye başkanı seçildi. Seçilen dokuz belediye başkanı arasında Rakka Belediye Başkanı Leyla Mustafa da yer aldı.

Özellikle belediye başkanlarının seçmenlerine yönelik hizmet kalitesi, ulusal ve uluslararası olarak şehirlere katkıları göz önüne alınarak verilen ödüle Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb da layık görüldü:

Organizatörler Belediye Başkanı Ödülü’nün ücretsiz olduğunu ve bu seçimin ne bir reklam ne de ticari bir eğilim tarafından yönlendirilmediğini belirtiyor.

Covid-19 salgını ve iklim krizi nedeniyle 2021 Dünya Belediye Başkanı projesinde daha güçlü, daha adil ve daha yeşil kentler esas alındı.

Yapılan açıklamada, "Dünya Belediye Başkanı Jüri Ödülü, Suriye'nin Rakka Belediye Başkanı Leila Mustapha'ya, IŞİD'in işgalinden sonra Rakka'yı yeniden inşa etme çabalarından dolayı verildi" denildi.

Öne Çıkanlar