Dünyanın sonunu bulamadılar, karantinaya alındılar

Dünyanın sonunu bulamadılar, karantinaya alındılar
Dünyanın düz olduğunu kanıtlamak için yola çıkan çift önce kayboldu sonra salgın kurallarını ihlal ettikleri için karantinaya alındı.

İtalya'da Dünya'nın sonuna ulaşmak için İtalya'dan yola çıkan ve 'düz dünya' görüşünü savunan çift, salgın kurallarını ihlal ettikleri için karantinaya alındı. Çiftin ayrıca, savundukları teorinin aksine pusula kullandığı da belirtildi.

Dünya'nın sonunun Sicilya ve Kuzey Afrika arasında yer alan Lampedusa adasında olduğunan inanan bir çift Coronavirus'e rağmen yola çıktı. Karantina tedbirlerinin sona erdiği dönemde Venedik'ten ayrılan önce Sicilya'nın kuzeyindeki sahil kasabası Termini Imerese’ye gitti. Burada arabalarını satarak bir tekne satın alan çift, Lampedusa yolculuklarına başladı.

KAYBOLDULAR, KARANTİNAYA ALINDILAR

Yolculuk sırasında kaybolan çift, Lampedusa yerine Sicilya’nın kuzeybatı kıyısındaki Ustica adasında kendilerini buldu. Çifte yardımcı olan Sağlık Bakanlığı Denizcilik Sağlık Dairesi doktoru Salvatore Zichichi, çiftin yönlerini bulmak için pusula kullandığını ve bunun 'ironik' olduğunu belirtti.

Zichichi, "Bu oldukça komik. Çünkü pusula, karasal manyetik alanlar ilkesine dayanarak çalışan bir cihaz, ki bu da ‘düz dünyacılar’ın reddetmesi gereken bir ilke" dedi.
 
Çift karantinaya alınırken, yetkililerden kaçtığı ve denize dönmeye çalıştığı da belirtildi. Yakalanan çift, bir kez daha firar girişiminde bulundu ancak yine başarısız oldu.

Öne Çıkanlar