Ege İnsan Hakları Okulu'ndan 'İnsan Hakları’ çalıştayı

Ege İnsan Hakları Okulu'ndan 'İnsan Hakları’ çalıştayı
Ege İnsan Hakları Okulu'nun düzenlediği 'İnsan Hakları Rejiminin Krizi Çalıştayı'nda hukukçular tüm dünyada yaşanan hak ihlallerini ve nedenlerini tartışıyor.

ARTI GERÇEK - Ülkenin özgür dünyadan giderek uzaklaşma tehlikesi altında olduğu gerçeğinden yola çıkan Ege İnsan Hakları Okulu, dünyanın her yerindeki demokrat insan hakları savunucularını bir araya getirmek, evrensel insan hakları normlarını yorumlamak, bunları tartışmak ve geliştirerek yaymak amacıyla bir yıldır düzenlediği etkinliklere devam ediyor.

İNSAN HAKLARI REJİMİNİN KRİZİ 

Sonbahara Uluslararası İnsan Hakları Rejiminin Krizi Çalıştayı ile giren Ege İnsan Hakları Okulu, 4 Kasım'a kadar, 'Bugünün Aynasında İnsan Haklarına Bakış', 'Uluslararası İnsan Hakları Yargısı', İnsan Haklarının Kıyısında Savaş ve Mülteciler' ve İnsan Hakları Rejiminin Demokrasi İle İmtihanı' başlıklı konuları tarışacak. 

Bugün başlayan çalıştayda, Uluslararası Demokratik Hukukçular Örgütü BM Temsilcisi Av. Micole Savia, Westminster Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Dr. Radha D’Souza, Afrika Addis Ababa Üniversitesi İnsan Hakları Merkezi'nden Abdulatif Kedir Idris ve İzmir Dayanışma Akademisi'nden Prof. Dr. Nilgün Toker gibi çeşitli ülkelerden bir araya gelen hukukçular tartışmalarında insan haklarını bir olgu olarak ele aldı.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Uluslararası Demokrat Hukukçular Örgütü, İnsan Hakları ve Demokrasi için Avrupalı Hukukçular Örgütü ve İzmir Dayanışma Atölyesi'nin desteklediği Çalıştay'da oturumların dışında bir çok etkinlik de yer alıyor.

ÇALIŞTAY'DA ÜMİT KIVANÇ'IN SUNUMUYLA TAHİR ELÇİ BELGESELİ GÖSTERİMİ YAPILACAK

Yönetmen Ümit Kıvanç’ın sunumu ile failimeçhul bırakılan bir saldırıya kurban giden Avukat Tahir Elçi Anısına yapılan 'Tahir Elçi Belgeseli'nin gösteriminin yapılacağı Çalıştay'da Amed Şehir Tiyatrosu 'Qırık' adlı oyunuyla, Anadolu Quartet'ın da bir konserle yar alacak.

Çalıştay, 4 Kasım'da Efes Antik Kenti'ne ve Ali Nesin'in Şirince'deki Nesin Matematik Köyü'ne düzenlenecek gezilerle sona erecek.

Öne Çıkanlar