Ekşi Sözlük’te 1. gündem maddesi: Erdoğan İstifa

Ekşi Sözlük’te 1. gündem maddesi: Erdoğan İstifa
'Gelecek seçimde kaybedeceksin zaten Tayyip. Bence bu öneriyi bir düşün derim. Gitmeden önce de o damadını görevden al bir zahmet.'

Döviz kuru karşısında tarihi bir değer kaybı yaşayan Türk Lirası’na ilişkin yurttaşlar sosyal medya mecralarında tepkilerini dile getiriyor.

Coronavirus süreciyle katlanan kriz, dövizdeki hiper tansiyon, artan işsizlik ve yoksulluğa karşı hayatta kalma mücadelesi veren yurttaşlar hükümete tepkilerini sosyal medya araçlarıyla duyurmaya çalışıyor. 

AKP’li Celalettin Güvenç, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyi emanet ettiği Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Berat Albayrak’ın politikalarını eleştiren ve istifa çağrısı yapan yurttaşlara "köpek" benzetmesi yaparken, tepkiler büyüdü.

En popüler soysal medya mecralarından olan Ekşi Sözlük’te birinci gündem maddesi "Erdoğan İstifa" başlığı oldu.
52 sayfalık yorum yağmuruna tutulan gündem maddesine ilişkin 514 entry oluştu.

Bazı kullanıcılar "istifa" çağrılarını dillendirirken, bazıları da Soma Katliamı’nı hatırlatarak, bu iş cinayeti sonrasında dahi istifa etmeyen hükümetin başındaki ismin, son gelişmelerle istifa etmeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bazı kullanıcılar da "Korkmuyoruz, Recep Tayyip Erdoğan İstifa" diye seslendi.

Ekşi Sözlük’te "Erdoğan İstifa" başlığıyla şu görüşler dile getirildi: 

"Adamın biri saraylarda yaşayacak diye eşi çocukları damatları altın varaklarla yaşayacak diye on milyonlarca insan yaşamanın ne olduğunu unuttu."

"Bir vatandaş olarak istifa etmesini istiyorum. Gerek ekonomik gerekse siyasi açıdan başarısız olduğunu düşünüyorum.
Korkmuyoruz, Recep Tayyip Erdoğan istifa!"

"Arkadaşlar birinin istifa etmesini istemeniz size anayasa tarafından verilmiş bir hak. Bu kadar da korkmayın. Kral çıplak."

"Hesap vermeden, yargılanmadan gitmesin. 20 yılda ülkeyi nereden nereye getirdi."

"Şaka mısınız. 300 kişi öldüğünde bile istifa etmeyen adam ekonomik durumdan dolayı mı istifa edecek. insan canını önemsemeyen birisi parayı önemser mi ? en fazla basın parayı dağıtın fakirlere der. Yandaşlara da verir ihaleleri bitti.

Tanım : rüyada bile yaşanmayacak olay."

"Cumhurbaşkanlığı başkanlık sisteminde cumhurbaşkanı istifa edebiliyor mu? yasaya öyle bir madde koymamış bile olabilirler."

"Artık şu ülkenin yakasını bırak."

"Tanım: olmayacak duaya amin diyenlerin talebidir.

Hadi istifa etmesini istiyenleri anlıyoruz da hesap vermesini istemek nedir? burası türkiye arkadaşlar neyin hesabını verecek? daha öncekiler hesap verdi mi?..."

"Hesap mı vercem bu hiç cool değil
karşındaki Allah'tan başkasına kul değil"

"O yapıştığı koltuğu bırakacağını sanmıyorum ama canı gönülden istediğim eylem."

"Yargılanmadan gitmesin!"

"Gelecek seçimde kaybecedeksin zaten Tayyip. Bence bu öneriyi bir düşün derim. Gitmeden önce de o damadını görevden al bir zahmet."

"İstifa edince nasıl da şaşırıp dili tutulanları görmek için bile istifa ederdim ben onun yerinde olsam."

"RTE ve Berat'in ne suçu var arkadaşlar. Ekonominin kötü olmasının sebebi bizleriz bizler. Bu insanlara 20 yıldır oy veren bizler ve çevremizdekiler. Sonuç olarak da hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz."

"Eksik olmuş. Bence rte, kilictaroglu, bahceli ve butun eskimis siyasetciler dönmemek uzere istifa etmeliler.siyaset sistemi degismeli."

"#receptayyiperdoğanistifa
yeter. ülke bitti. yeter!"

"giderse bu kötü gidişten kurtulurmuyuz bilmem ama en azından psikolojik olarak biraz olsun rahat bir nefes alırız.."

"vatan haini olmaya hazır olun.
bilirsiniz ki demokratik, düşünce özgürlüğü olan ülkelerde böyledir!"

"korkmadan yazalım recep tayyip erdoğan istifa!"

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar