CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Ne yapacaksın bizi öldürtecek misin?

CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Ne yapacaksın bizi öldürtecek misin?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere muhalefeti tehdit eden açıklamalarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bu siyasi parti genel başkanlarına ‘çok güçlü olmadığınız yerlere gitmeyin, sizi indirtirim’ mesajıdır. Ne yapacaksın Erdoğan, bizi öldürtecek misin?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay, suç örgütü lideri Sedat Peker'in itirafları üzerinden başlayan tartışmaya ilişkin iktidarı eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 'Sedat Peker'den 10 bin dolar rüşvet alan var' iddiasını hatırlatan Altay, "10 bin dolar ödenek alan siyasetçi kimdir?" sorusunu yineledi.

'HESAP VERMEK ZORUNDASINIZ'

Bakan Soylu'yu bir kez daha istifaya çağıran Altay, "Olması gereken İçişleri Bakanı’nın istifa edip, Yüce Divan’a sevk edilmesiydi. Bu olmadı. 10 gündür susan Erdoğan, bugün lütfetti" dedi.

Altay, "İçişleri Bakanı, iddiaların bir kısmını geçiştiriyor, ‘öyle değil’ diyor. 10 bin dolar ödenek alan bir siyasetçinin olduğunu bilen bir İçişleri Bakanı, görevini kötüye kullanmaktan da yargılanabilmelidir. Bir devlet mafya ilişkisi var. Mafyayla kim düşüp kalktı? Siz. Birlikte miting yaptınız mı? Yaptınız. Bu şahıs barış akademisyenleri için ‘kanlarında yıkanacağız’ dediğinde alkışladınız mı? Alkışladınız. Bir ilişki var. Hesabını vermek zorundasınız" diye konuştu.

'NE YAPACAKSIN ERDOĞAN, BİZİ Mİ ÖLDÜRTECEKSİN?'

Altay, Erdoğan'ın Rize'deki provokasyona ilişkin konuşurken Akşener'e yönelik, "Daha neler olacak, neler. Bunlar iyi günler" ifadelerini kullanmasına da sert tepki gösterdi.    

"Erdoğan’ın ettiği laflar, 84 milyon tarafından bir dakika durulup düşünülmesi gereken haldir. Bu legal siyasete tehdittir. Bu siyasete sıkı yönetim ilanı kararıdır. Bu siyasi parti genel başkanlarına çok güçlü olmadığınız yerlere gitmeyin, sizi indirtirim mesajıdır" diyen Altay, "Ne yapacaksın Erdoğan, bizi öldürtecek misin? Böyle bir şey olabilir mi?" diye sordu.

Altay, şunları söyledi:

"Senin için de Kemal Kılıçdaroğlu için de Meral Akşener için de Rize ile İzmir, Edirne ile Hakkari, Sinop ile Mersin birdir. Köyünüze kasabanıza gelirse ‘taşlayın’ demek suretiyle ne yapmaya çalışıyorsun. Siyasetçi seni eleştirir, bazen de sert eleştirir. ‘Benim memleketimde beni eleştiren gezemez, taşlanır, kurşunlanır’ dedin bugün. Ben Meral Akşener’in korkacağına ihmal vermem. Kılıçdaroğlu linç girişimine maruz kaldı, önüne kurşun sıkıldı. Kılıçdaroğlu, bir adım geri bastı mı, geri basar mı sanıyorsun? Ne Kılıçdaroğlu ne Akşener kimse geri basmaz. Senin bu tehditlerine de kimse pabuç bırakmaz. Muhalefeti Anadolu yollarından geri çeviremezsin. Muhalefeti susturarak o posta oturamazsın. Beyefendi, ‘yargıyı vesayetten kurtardık’ diyor. Yargı vesayet altında."

'ERDOĞAN MESAJI ALDI'

Erdoğan'ın yaklaşık 10 gün sonra Bakan Soylu'ya sahip çıktığı bir açıklama yapmasını, "Erdoğan mesajı aldı" diye yorumlayan Altay, şöyle devam etti:

"Süleyman Soylu, ‘özel televizyon kanalında yaptığı konuşmadan sonra mesajı kim alacak’ dedim. Sedat Peker mi alacak, Erdoğan mı alacak? Erdoğan 10 gün sonra sessizliğini bozdu. İçişleri Bakanı’nın yanında ol. İktidarı tahkim etmek için mafyadan medet umma arzusu yoğunlaşıyor. Belli oldu ki Erdoğan’ın açıklamasından, Türkiye mafyadan her ay 10 bin dolar alan siyasetçinin ismini öğrenemeyecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar