Erdoğan ve Bahçeli arasındaki sürpriz görüşmede neler konuşuldu?

Erdoğan ve Bahçeli arasındaki sürpriz görüşmede neler konuşuldu?
Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette, Erdoğan ve Bahçeli’nin ağırlıklı olarak ekonomideki gelişmeler ile Siyasi Partiler Kanunu ve seçim barajını konuştuğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile programında yer almayan sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi’nde partili milletvekilleriyle buluşmasının ardından MHP lideri Bahçeli’nin Beytepe’deki evine gitti. Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Erdoğan ve Bahçeli’nin ağırlıklı olarak ekonomideki gelişmeleri konuştuğu öğrenildi.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre enflasyonun düşürülmesine dönük adımlar, dövizdeki dalgalanmaya karşı önlemler ve önümüzdeki dönemde atılacak muhtemel adımlarla ilgili iki liderin görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

SİYASİ PARTİLER KANUNU VE SEÇİM BARAJI KONUŞULDU

Ayrıca iki parti arasında istişareleri devam eden Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu da görüşmenin bir diğer önemli başlığı oldu. Seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesini öngören çalışmalarla ilgili iki liderin son değerlendirmeleri yaptığı kaydedildi. AKP ve MHP’nin üzerinde çalıştığı yeni Anayasa taslağının da görüşmede ana hatlarıyla gündeme geldiği öğrenildi. Erdoğan, taslağı olgunlaşınca Bahçeli ile paylaşacağını açıklamıştı.
ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ’YE DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurlarken, Erdoğan, Bahçeli’ye doğum günü hediyesi olarak altın varaklı çerçevede Cumhurbaşkanlığı forslu kurdeleyle süslenen, MHP liderinin okul yıllarına ait öğrenci kütük defteri nüshasını hediye etti. Bahçeli, İstanbul’daki Özel Ata Koleji’nden mezun olmuştu.

Öne Çıkanlar