Erdoğan ile Ruhani, sınırlarının yeniden açılmasını görüştü

Erdoğan ile Ruhani, sınırlarının yeniden açılmasını görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde kara ve hava sınırlarının yeniden açılmasının konuşulduğu öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanlığı yayınladığı yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mevkidaşı Ruhani arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği duyuruldu.

Ramazan Bayramı nedeniyle birbirlerini tebrik ettiklerinin belirtildiği açıklamada ikiülkenin kara ve hava sınırlarının yeniden açılmasının konuşulduğu belirtildi.

'ERDOĞAN GEREKLİ KARARNAMEYİ YAYINLAYACAK'

Açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, "Mevcut koşullarda, hijyen kurallarına uyarak kara ve hava sınırlarının açılması, ticaret ve yük taşımacılığının yeniden başlatılması gerekiyor" ifadelerine yer verilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da, bu konuda gerekli kararnameleri yayınlayacağı karşılığı verdiği belirtildi.

Aynı saatlerde ABD'deki Müslümanlara bayram mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç dinin kutsalı olan, ilk kıblemiz Kudüs'ü Şerifin, dünya Müslümanlarının kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Filistin topraklarının kimseye peşkeş çekilmesine göz yummayacağız" dedi:

"Batı ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz ise hemen her gün İslam düşmanlığı ve ırkçılık tezahürü yeni bir saldırıyla karşılaşıyor. Koronavirüs salgını süreci, küresel tehditler karşısında uluslararası kurumların işe yararlılığının ve güvenilirliğinin daha derin şekilde sorgulanmasına yol açtı. Bu vesileyle bir kez daha "Dünya beşten büyüktür." diye ifade ettiğimiz küresel sistemin adil şekilde yeniden tasarlanması çağrımızı yineliyoruz. Türkiye olarak, küresel salgın ile mücadele kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri dahil, bizden destek talep eden her ülkeye cevap vermeye gayret gösterdik. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diliyor, tedavi görmekte olanlara acil şifa niyaz ediyorum. Hiç şüphesiz bu iklimde yaptığımız dualar, her zamankinden daha içten ve samimidir. Ramazan ayını ve bayramı buruk geçirmiş olsak da kalplerimiz bir ve beraberdir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar