Erdoğan’ın Körfez turu Arap medyasında

Erdoğan’ın Körfez turu Arap medyasında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerini ziyaret için bölgeye gitti. Arap medyası, Erdoğan’ın Körfez ülkelerine yönelik ziyaretini değerlendirdi.

HABER MERKEZİ - Katar krizi başgösterdikten sonra birçok kez sorunun çözümü için taraflarla görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Körfez ülkelerini ziyaret için bölgeye gitti. Arap medyası, Erdoğan’ın Körfez ülkeleri ziyaretini değerlendirdi.

Cidde’de İngilizce yayımlanan Arab News gazetesi, haberinde, "Pazar günü Cidde’de Kral Selman ile Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılacak geniş yelpazedeki görüşmelerin gündemin başlıca maddesini Katar krizi dahil bölgesel konular oluşturacak" sözleriyle verirken, "Türk Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinin Katar ile terör karşıtı dörtlü arasındaki krizi çözmeye yönelik diplomatik çabalar çerçevesinde gerçekleşiyor" yorumuna yer verdi. Arap News haberinde, "Ankara, Katar’da askeri üs kurmaktan vazgeçmeyi veya Doha’ya gönderdiği askerleri geri çekmeyi reddetti" sözlerine de yer verdi.

Katar merkezli El Cezire İngilizce ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezisini "Bölgedeki krizin yol açması muhtemel sorunların çözülmesi için şimdiye kadar gösterdiği çabaların bir parçası" olarak değerlendirdi.

Katar ablukasında başı çeken Birleşik Arap Emirlikleri'ne bağlı Dubai’den yayın yapan Al Arabiya kanalı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölge ülkelerine düzenlediği geziyi, "Erdoğan, Katar krizinde arabuluculuk yapmak için Körfez gezisine başlıyor" başlıklı bir haberle işledi. (Artı Gerçek)

 

Öne Çıkanlar