Erdoğan: Maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatı verdim

Erdoğan: Maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatı verdim
Erdoğan'ın MYK toplantısında, halka yönelik olarak da 'sabretsinler' dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP MYK toplantısında uzmanlar ve kent milletvekillerinin gündeme getirdiği, ciğer hastalıklarının yoğun olduğu ve bu nedenle koronavirüsü salgını için büyük bir risk oluşturan Zonguldak ile ilgili bir karar verdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre Erdoğan belediye başkanları toplantısında Zonguldak’ta akciğer hastası olan vatandaşların sayısının yoğun olduğunu belirterek, "Burada maden ocaklarının faaliyetlerini durdurması talimatını verdim. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun faaliyetlerini durdurduğunu öğrendim. Özel işletmeler de bir an önce faaliyet durdursun. Yakından takip edin" talimatını verdi.

ERDOĞAN’DAN HALKA: SABRETSİNLER

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında telekonferans yöntemiyle toplanan AKP MYK toplantısında, maske kullanımıyla ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre, MYK üyeleri ve katılımcılar maske kullanımının tedbirler açısından önemi olduğunu, bu sayede yayılımın azalacağı görüşünü dile getirdi. Erdoğan da, "Vatandaşlarımız sabretsin, bu tedbirlere uyarlarsa yayılımın azalacağına inanıyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar