Erdoğan: Satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz

Erdoğan: Satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz
Senegal'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dakar'da Senegal-Türkiye İş Forumu’nda konuştu. Türk firmalarının Senegal'de aktif rol almasından dolayı gurur duyduklarını belirten Erdoğan, Türkiye ekonomisinin küresel şoklara karşı dayanıklı olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye ile Senegal'in daima birbirine yakın olduğunu 400 milyon dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşıdığını ve yeni hedefin 1 milyar dolar olduğunu anlattı. Türkiye'nin G-20'nin önemli bir üyesi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisiyiz. Ekonomimiz küresel şoklara karşı dayanıklıdır. Bölgedeki istikrarsızlıklara rağmen ekonomimizi her sene yüzde 5 büyüttük. Geçen yılı 225 milyar doları aşan rekor ihracatla tamamladık" şeklinde konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Çift haneli rakamlara yaklaşan büyüme oranlarıyla bu yılı çok daha başarılı bir şekilde kapatacağız. Senegal Batı Afrika'ya açılan bir ihracat kapısıdır. Özellikle tarım, turizm, gıda ve sağlık alanlarında yapılacak iş birliği tüm bölgenin yararına olacaktır. Başarıyla tamamlanan Afrika'ya açılım politikamız 2013 yılıyla Afrika ile ortaklık politikasına dönüşmüştür. Bu doğrultuda Afrikalı dostlarımızla birlikte birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bunu eşit ortaklık ve karşılıklı fayda temelinde yapıyoruz."
 

Öne Çıkanlar