Erdoğan yeni bir 'müjde' vereceğini duyurdu

Erdoğan yeni bir 'müjde' vereceğini duyurdu
'Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı.'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pandemi sürecinde turizm sektörünü değerlendirerek "Her ne kadar pandemi sürecinde sektöre verdiğimiz destekleri birileri eleştiri konusu haline getirse de biz ülkemiz ve milletimiz için en doğrusunu yapmakta kararlıyız. İnşallah KDV konusunda desteği de haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey bir ay daha uzatalım diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu tekrar masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım ulusa seslenişte de inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz." dedi.

Turizmde dünya markası haline gelmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek pandemi sürecine değindi. Erdoğan, "KDV konusunda desteği de haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey bir ay daha uzatalım diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu tekrar masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım ulusa seslenişte de inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kemer'de NG Hotels açılışında konuştu. Erdoğan "Bölgenin en güzel koylarından birinde yer alan, 488 odalı oteli ülkemizin turizm sektöründeki büyük atılımın sembolü olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

'SEYAHAT KISITLAMALARIYLA İLGİLİ LİSTELERDEN ÇIKMAYA BAŞLADI'

Erdoğan, "Aşılamada özellikle son dönemde gerçekleşen atılımla yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Fransa'nın ardından Rusya'nın da uçuş kararını memnuniyetle karşılıyoruz. İşte en son NATO zirvesinde Sayın Macron'la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Ve Fransa da olumlu adımını bu konuda attı atıyor. Önümüzdeki haftalar bu sürecin daha hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirmelerini temin edebileceğiz" sözlerini kaydetti.

'MÜJDE'

"Güzelliklerimizle, tarihi güzelliklerimizle, hizmet standartlarımızla, yetişmiş insan kaynağımızla, uygun fiyatlarımızla hem ülkemizi tercih edenler kazanıyor hem Türkiye. İnşallah bu kazan kazan politikasıyla turizmdeki yerimizi çok daha yukarılara çıkartacağız. Akdeniz'deki ülkelerin çoğunun ekonomi itibariyle bel kemiği turizm olmuştur. Ülkemizin bu zenginlikten hala hak ettiği payı alamadığına inanıyoruz.  Bunun için de turizm sektörünü desteklemeyi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Her ne kadar pandemi sürecinde sektöre verdiğimiz destekleri birileri eleştiri konusu haline getirse de biz ülkemiz ve milletimiz için en doğrusunu yapmakta kararlıyız. İnşallah KDV konusunda desteği de haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Bey bir ay daha uzatalım diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu tekrar masaya yatırırız. Kabine toplantısından sonra yapacağım ulusa seslenişte de inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz."

Öne Çıkanlar