Esper: Ordunun sokağa inmesini desteklemiyorum

Esper: Ordunun sokağa inmesini desteklemiyorum
ABD Başkanı Trump'ın göstericilere karşı orduyu sahaya göndereceği sözlerine düzenlediği basın toplantısıyla karşı çıkan Savunma Bakanı Esper, ordunun 'son çare' olması gerektiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ülkede siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi üzerine başlayan ve neredeyse ABD'nin tamamına yayılan protestolara ilişkin Başkan Donald Trump'ın orduyu göreve çağıracağını duyuran açıklamasına karşı olduğunu söyledi.

Esper, "1807 Ayaklanma Yasası"nı desteklemediğini ifade ederek, ordunun protestolara müdahalesinin ‘son çare’ olması gerektiğini belirtti. Esper, ordunun protestolara müdahale etmesinin ‘son çare’ olması gerektiğini belirterek, "Şu anda bu durumda değiliz ve Ayaklanma Yasası'nı devreye sokmayı desteklemiyorum" dedi. Esperin, bu ifadelerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ters düşmesi dikkat çekti.

'KİLİSEYE GİDECEĞİMİZ BİLMİYORDUM'

Esper ayrıca dün Trump'ın Beyaz Saray önündeki göstericilere biber gazı sıktırıp yakındaki kiliseye yürüyerek gidip İncil'le poz vermesinden önceden haberi olmadığını söyledi. Esper, Trump'a eşlik ettiğini ancak kiliseye gideceklerini bilmediğini vurguladı.

TRUMP 'ORDUYU ÇAĞIRIRIM' DEMİŞTİ

Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, "Eğer bir şehir ya da eyalet vatandaşların canını ve malını koruyacak önlemleri almazsa oraya orduyu gönderecek ve onlar için sorunu hızla çözeceğim" demişti. (DHA/HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar