Fatih Portakal, Peşmerge'ye 'terörist' dedi

Fatih Portakal, Peşmerge'ye 'terörist' dedi
FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal dün sunduğu ana haber bülteninde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin resmi silahlı gücü olan Peşmerge'den bahsederken 'terörist' ifadesini kullandı.

FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal, 29 Ekim 2014 IŞİD’e karşı mücadele kapsamında Suriye Demokratik Güçleri'ne destek vermek için Kobane’ye giden Peşmerge Güçleri için, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye" dedi.

Fatih Portakal, dünkü ana haber bülteninde AKP'nin Suriye politikasını eleştirirken şu ifadeleri kullandı: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda geçiş töreni yaptırdınız teröristlere, Peşmerge’ye. Peşmerge’ye yaptırdınız onlar Kobani’ye gidiyorlardı tabii ki,  Ayın El Arab'a gidiyordu. 29 Ekim’de yaptırdınız bunu Cumhuriyet Bayramı’nda yaptırdınız. Mutlaka buna da bir şey diyeceksiniz ve bu ağızla konuştuğumuz için bize terörist diyeceksiniz, terörist ağzıyla konuşuyorsunuz diyeceksiniz, istediğinizi diyebilirsiniz."

IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon içerisinde resmi olarak yer alan Peşmerge Güçleri, IŞİD’in kuşatması altındaki Kobane’yi kurtarmak için 29 Ekim 2014’te Türkiye üzerinden Kobane’ye geçmişti. (Kaynak: Rûdaw) 

Öne Çıkanlar