Galata Kulesi'nin önünde bir kişi kendini yaktı

Galata Kulesi'nin önünde bir kişi kendini yaktı
Galata Kulesi'nin önünde, elinde orak bulunan bir kişi kendini yaktı. Çevredekiler olay gösteri sanarken, bu kişinin kendini neden yaktığı öğrenilemedi.

+GERÇEK- Beyoğlu'ndaki Galata Kulesi'nin hemen karşısında yer alan kafelerin olduğu alanda akşam saatlerinde eline bir orak bulunan Abdullah Cihat Turan P. (28), henüz bilinmeyen bir nedenle kendini yaktı. Elinde orak bulunan kişi alevler içerisinde yanarken çevredekiler durumu ilk başta gösteri sandı. Saniyeler sonra çevredeki işletmelerden yangın tüpü ile müdahale edildi. Gövdesinin büyük kısmı yanan kişi için bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralı genci yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına aldı.

Vücudunda 2. ve 3. dereceden yanıkları olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, gencin cebinde Konya'dan geliş otobüs bileti olduğunu tespit etti.

İstanbul Valiliği ise bu kişinin Konya'nın Meram ilçesine kayıtlı olduğunu  ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öte yandan kendini yakan kişinin yanarken herhangi bir ses çıkarmaması ise dikkat çekti. Yaralı halde beklerken ise tekbir getirdi.

Olayın hemen sonrasında bölgede bulunan gazeteci Hemra Nida'nın aktardığına göre bölge esnafı, söz konusu kişinin tüm gün elinde orak ve benzinle gezdiğini söyledi.Bu kişinin kendini neden yaktığı ise öğrenilemedi.

Öne Çıkanlar