George Floyd protestoları: 'New York'ta polisler restoranda bilerek zehirlendi' iddiası

George Floyd protestoları: 'New York'ta polisler restoranda bilerek zehirlendi' iddiası
En az 25 polisin ve dedektifin restoran çalışanlarını sorguladığı da açıklandı.

Polis şiddeti ve ırkçılık karşıtı protestoların isyana döndüğü ABD’de, New York kentinde bir restorana gittikten sonra fenalaşan üç polisin beyazlatıcı karıştırılmış bir içecekle zehirlenip zehirlenmediği soruşturuluyor.

New York Polis Teşkilatı (NYPD), Manhattan’daki Shake Shack adlı zincir restoranda milk shake içtikten sonra fenalaşan üç polis memurunun ‘beyazlatıcı’ karıştırılmış içeceklerle zehirlenip zehirlenmediğini soruşturuyor.

Sputnik'teki habere göre, polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, sabah saatlerinde restorana giden memurlar sipariş ettikleri içeceklerinin tadının ‘garip’ olduğunu fark etti. Polislerden biri bardakların içinde ‘yığın halinde bir şeyler olduğunu’ fark ederken, bir diğeri ise beyazlatıcı kokusu aldığını söyledi.

Hastaneye kaldırılan polislerin durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Olay üzerine restoranda inceleme yapan müfettişler, milk shake makinesini temizlemekte kullanıldığı belirtilen bir şişe temizleyici sıvı buldu ancak polislerin hedef alınıp alınmadığı henüz belli değil. Öte yandan en az 25 polisin ve dedektifin restoran çalışanlarını sorguladığı da açıklandı. Restoranın çöp konteynerleri de arandı.

Bölge sakinleri ise adeta polis çıkarması şeklinde yapılan olay yeri soruşturmasını 'olağandışı' olarak niteledi. Onlardan biri olan 23 yaşındaki John Goldman, New York Daily News’e yaptığı açıklamada, "Tüm çöplere baktılar sonra da tüm o polisler restorana girdi. Silah ya da uyuşturucu gibi bir şeyler aradıklarını sandım. Böyle bir şey ilk defa yaşanıyor" dedi.

Olayda adı geçen üç polisin de George Floyd protestolarında görev yapan Bronx bölgesindeki 42. karakoldan olduğu belirtildi.

NYPD Sözcüsü soruşturmanın devam ettiğini ve polislerin kasten zehirlenip zehirlenmediğini henüz bilmediklerini söylese de polis sendikaları olayı kınamakta hızlı davrandı. Sendikalar, bunu, polis memurlarına yönelik ‘kasıtlı saldırı’ olarak niteledi.

Polis Yardımlaşma Derneği, "New York şehri polis memurları saldırıya uğramadan yemek bile yiyemezse, çalıştığımız ortamın kritik bir seviyeye gerilediği açıktır. Bir anlığına bile olsa tedbiri elden bırakmayı göze alamayız" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar