Halef selef arasında 'yolsuzluk' gerginliği

Halef selef arasında 'yolsuzluk' gerginliği
Yeni Tarım Bakanı Fakıbaba, 'Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın' deyince eski Tarım Bakanı Çelik, 'Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa bir şey gereğini yapar' dedi.

GÜNCEL - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı bir konuşmada usulsüz fatura ile yolsuzluk yapanları uyararak, tepki çeken "Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın görelim" ifadesini kullanmıştı. Fakıbaba’nın cümleleri şöyleydi:

"Bizim için üreten adam önemlidir. Tapu sahibi İstanbul’da başka bir işle iştigal ediyor. Ama ben gübre, mazot ve primleri tapu sahibine veriyorum. Halbuki tarlayı işleten farklı bir insan. Ha bundan neden vazgeçildi. Haklı olarak benden önceki arkadaşlar ’yav yolsuzluklar vardı, yolsuzlukları önlemek için vazgeçtik.’ Erkek olan şimdi yolsuzluk yapsın, göreyim bakayım. Fatura yolsuzluğu yapsın onun cezasının ne olduğunu sayın valim ona gösterecektir. Onun için yolsuzluk yok kardeşim. Biz üreticiye vereceğiz. Eğer yolsuzluk yapan beş, on kuruşa aldanan ve sahte bir firmadan fatura alan insanda suçludur, o sahte faturayı veren şebekede suçludur. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız."

Bakan Fakıbaba’nın yolsuzlukla ilgili bu sözlerinin üzerinden birkaç saat geçtikten sonra önceki Tarım Bakanı Faruk Çelik’in attığı tweet dikkat çekti:

"Sorumlu siyasetçi ne konuştuğunu bilir ya da varsa birşey gereğini yapar."

Bu tweet’in ardından iki bakan arasında gerginlik olduğu yorumları yapıldı.

Daha sonra akşam saatlerinde bir açıklama daha yapan Fakıbaba, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, "Kastım sahte fatura düzenleyen az sayıdaki firmayla ilgili mücadelemdir. ‘Erkekse bu firmalar bir daha sahte fatura düzenlesinler, ben onlarla gerekli mücadeleyi yapacağım’ dedim. Yine aynı sözümün de üzerindeyim. Benden önceki Bakan arkadaşım da aynı şekilde mücadele etmiştir. Ben de bu mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğim" dedi.

Öne Çıkanlar