Hasta tutuklu Bayram Demirhan yine tahliye edilmedi

Hasta tutuklu Bayram Demirhan yine tahliye edilmedi
Kürt siyasetçilerinin yargılandığı davada Hasta tutuklu Bayram Demirhan'a bir kez daha tahliye çıkmadı. duruşma 25 Ekim'e ertelendi.

Mardin'de geçtiğimiz yıl tutuklanan Demokratik Toplum Partisi (DBP) Parti Meclisi (DBP) üyesi Bayram Demirhan ile Kürt siyasetçiler Davut Bozan, Hasan İlhan, Mehmet Ali Dayan, Mehmet Ceylan'ın yargılandığı davanın 12'nci duruşması Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya hasta tutuklu tutuklu Demirhan, Bozan, İlhan ve tutuksuz diğer iki isim de katıldı. Tutukluların hazır olduğu duruşmada bir kısım avukat da katıldı. Yapılan kimlik tespitinin ardından duruşmaya geçildi.

'48 SAAT SÜREN YOLDA HASTA DÜŞTÜM'

İddia makamı önceki duruşmalarda verdiği mütalaayı tekrar ederek, tüm isimlerin "Örgüt üyesi olma" iddiası ile cezalandırılmasını istedi. Ardından ilk olarak Bozan'a esasa ilişkin savunmasını yapması için söz hakkı verildi.

Avukatı gelmediği için esasa ilişkin savunma yapmak istemediğini belirten Bozan, "Ben Tekirdağ Cezaevi'nden 48 saatlik yol çekerek getirildim. Yolda hasta düştüm. Bir ölü gibi geldim. Sincan'da hastaneye götürülmek zorunda kaldım. Ben 18 aydır cezaevindeyim. İradem dışında Tekirdağ'a sevkim yapıldı. Bu süre içinde yüksek tansiyon hastası oldum" dedi. Ailesi ile birlikte mağdur edildiğini söyleyen Bozan, tahliyesini istedi.

İRADESİ DIŞINDA TEKİRDAĞ CEZAEVİ'NE SEVKİ YAPILDI

Ardından söz verilen hasta tutuklu Demirhan da, daha önce yazılı olarak vermiş olduğu savunmasını tekrar ederek, "Hakkımızda somut bir şey yok. Soyut iddialarla Bir buçuk yıldır cezaevinde tutuluyoruz. Bir gözümde yüzde 95, diğerinde de yüzde 28 kayıp yaşadım. Tedavimi olamıyorum. Bu nedenle tahliye talebinde bulunuyorum. Dosya 2015 yılına ait ama biz 2018'de tutuklandık. Kaçma niyetimiz olsaydı kaçardık" ifadelerini kullandı.

Tutuklu Hasan İlhan da avukatının olmaması nedeniyle esasa ilişkin savunma yapmadı. İlhan, daha önce mağduriyetimi dile getirdiğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Ardından savunma yapan tutuksuz isimler ise, beraat talebinde bulunurken, avukatları da müvekkillerinin beraatını istedi. Verilen 5 dakikalık aranın ardından mahkeme 3 kişinin tutukluluk halinin devamına bir sonraki duruşmanın da 25 Ekim'de görülmesine karar verdi.

(M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar