HDK: Toplumsal örgütlenmeler binalara kilit vurularak engellenemez

HDK: Toplumsal örgütlenmeler binalara kilit vurularak engellenemez
'Nerede Kürt halkı varsa oralara saldırı yapıyor.'

DTK operasyonunun Kürtlere yönelik saldırıların bir parçası olduğunu söyleyen HDK Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, "Toplumsal örgütlenmeler, binalara kilit vurularak engellenemez" diyerek, "ortak tutum" çağrısı yaptı. 
 
Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik baskın ve gözaltılara tepki gösterdi. Baskının AKP-MHP iktidarının topyekun saldırılarının bir parçası olduğunu belirten eş sözcüler, "Baskınlar demokrasi mücadelemize engel olamayacak" dedi. 
 
‘ORTAK TUTUM’ ÇAĞRISI 
 
HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, baskının DTK nezdinde halkların krimalize etme amacı taşıdığını vurguladı. İktidarın nasıl bir açmazda olduğunu bu baskın ve gözaltılarla dışa vurduğunu ifade eden Uğurlu, DTK binasının mühürlenmesinin hiçbir siyasi ahlaka ve demokrasi anlayışına sığmadığını söyledi. "AKP’nin uygulamalarına ‘Artık yeter’ diyen herkes, mücadeleyi ortaklaştırmalı" diyen Uğurlu, "DTK’nin kapısına kilit vurarak, demokrasi mücadelemize engel olamayacaklar" dedi. Uğurlu, AKP-MHP iktidarının bu uygulamalarına karşı herkesi "ortak tutum almaya" çağırdı. 
 
TOPYEKÛN SALDIRILARIN BİR PARÇASI
 
Operasyonun iktidarın Kürtlere ve muhaliflere yönelik topyekûn saldırılarının bir parçası olduğunu belirten HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ise, "DTK yönelik saldırıları, bu açıdan okumak gerekiyor. Toplumsal kurumlar hiçbir hukuki gerekçeye dayanmayan bu baskınlarla teslim alınmak isteniyor.  Amaçları budur ama bunu başaramayacaklar. AKP-MHP iktidarının saldırılarının bir sınırı yok. Nerede Kürt halkı varsa oralara saldırı yapıyor. Son zamanlarda sınır dışı diye tabir ettikleri ve sivilleri hedef alan saldırıları bunu açığa çıkarıyor" dedi. 
 
HEP BİRLİKTE MÜCADELE 
 
Şenoğlu, iktidarın baskılarının parti kapatmalarından daha beter hale geldiğini dile getirdi. Kürt kurumlarına yönelik kapatmaları örnek gösteren Şenoğlu, AKP’nin "Bizim dönemimizde parti kapatılmaları olmayacak" söyleminin demagoji olduğunu söyledi. İktidarın, DTK gibi toplumsal örgütlenme kurumlarını krimalize ederek, halklar arasındaki ilişkisini koparma strateji uygulamaya çalıştığını vurgulayan Şenoğlu, "Toplumsal örgütlenmeler, binalara kilit vurularak engellenemez. İktidarın bu baskıcı politikalarına karşı Türkiye halkları asla boyun eğmeyecektir" ifadelerini kullandı. 
 
"Hep birlikte bu faşist rejimin planlarını boşa çıkararak, Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğün önünü açabiliriz" diyen Şenoğlu, gözaltına alınanların bir an önce bırakılması gerektiğini vurgulayarak, iktidarın baskın ve gözaltı operasyonuna karşı herkese "ortak tutum alma" çağrısında bulundu. 

Öne Çıkanlar