Hindistan'da yeni bir 'çifte mutant varyant' saptandı

Hindistan'da yeni bir 'çifte mutant varyant' saptandı
Coronavirus pandemisinde son olarak 47 bin 262 teyitli vaka gören Hindistan'ın 18 eyaletinde yeni bir çifte mutant varyant saptandığı açıklandı.

Covid-19 salgınının en çok can aldığı ülkelerden biri olan Hindistan'da virüsün yeni bir varyantının tespit edildiği açıklandı. Hindistan Sağlık Bakanlığı, diğer ülkelerden gelen varyantların yanı sıra 18 eyalette 'yeni bir duble mutant varyantın' saptandığını ama 'ülkenin bazı yerlerinde son dönemde görülen hızlı vaka artışı ile bu varyantların doğrudan ilişkisinin bulunmadığını' duyurdu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hindistan'da endişe verici varyantlar ve yeni bir duble mutant varyant bulunmuş olsa da, bunlar, bazı eyaletlerdeki hızlı vaka artışlarıyla doğrudan doğrudan ilişki kuracak veya bu artışları açıklayacak kadar yüksek sayılarda tespit edilmedi" denildi.

BAZI EYALETLERDEKİ HIZLI VAKA ARTIŞI AÇIKLANAMIYOR

Sağlık Bakanlığı, başka birçok ülkede görülen Britanya ve Güney Afrika menşeili varyantların ülkede kol gezmesinin yanısıra 18 eyalette genom testleri sonucu yeni bir çifte mutant varyant saptandığını duyurdu.

Açıklamada "Hindistan'da endişe verici varyantlar ve yeni bir çifte mutant varyant bulunmasına rağmen, bazı eyaletlerdeki hızlı vaka artışını açıklayacak ya da bununla doğrudan ilişki kurulmasını sağlayacak sayıda saptanamamışlardır" denildi.

KASIMDAN BU YANA EN YÜKSEK SAYILAR

Son olarak 47 bin 262 teyitli vaka ve 275 ölüm açıklayarak kasım başından beri en yüksek tek günlük sayıyı gören Hindistan'da, Hindu ve Müslüman bayramları dönemi başladığından, pandeminin kontrolden çıkacağı endişesi yükseldi.

Bugüne dek 11.7 milyondan fazla vaka 160 binden fazla ölüm kaydeden Hindistan, toplu aşılama kampanyası ve vaka sayısındaki azalma eğilimiyle girdiği 2021'de bir süre 10 binin altında vaka gördü.

Ama mart ayında yeniden baş gösteren artış eğilimiyle pazar gününden beri günlük vaka sayısı 40 bini geçer oldu.

Öne Çıkanlar