İddia: Türkiye'deki kayıp Filistinliler, Mossad adına casusluk yapmaktan tutuklandı

İddia: Türkiye'deki kayıp Filistinliler, Mossad adına casusluk yapmaktan tutuklandı
Geçen ay Filistin medyası belirli bir sayıda Filistinlinin Türkiye'de kaybolduğunu haberleştirmişti.

Sabah ve TRT Haber'in servis ettiği haberlerde 7 Ekim'de düzenlenen MİT operasyonunda, Mossad'a çalıştığı iddia edilen şebeke üyelerinden 15'inin tutuklandığı, bunlardan 6'sının ise Türkiye'de kaybolduğu belirtilen Filistinliler olduğu iddia edildi.

Türkiye'deki kayıp Filistinlilerin Mossad'a yönelik operasyonda tutuklandığı iddia edildi

İsrail medyasında da geniş yer bulan konu hakkında Jerusalem Post gazetesi de tutuklanan Filistinlilerden bir kısmının Türkiye'de kaybolduğu belirtilen Filistin vatandaşları olduğu bilgisine yer verdi.

Gazeteye göre, Hamas bağlantılı Filistin Şehab haber ajansı tarafından birkaç hafta önce Türkiye'de kayıp olduğu bildirilen 7 Filistinlinin Türkiye'de "Filistinli ulusal figürlere" casusluk yapmak suçlamasıyla MİT operasyonu sonucu tutuklanmasının duyurulduğu hatırlatıldı.

Tutuklanan Filistinlilerin, Filistin Otoritesi Genel İstihbarat Servisleri ve Mossad adına casusluk yaptığı iddia edilmişti.  

TUTUKLULARDAN BİRİNİN KARDEŞİ: TÜM SÜREÇ BİR YANLIŞ ANLAMADAN İBARET

Jerusalem Post ayrıca Middle East Eye (MEE) haber sitesinin de tutuklanan 15 kişinin "casusluk ve Türkiye'de yaşayan Filistin vatandaşları hakkında bilgi toplamak için Mossad adına çalışmak"la suçlandığını aktardığını duyurdu.

MEE ayrıca Eylül ayından itibaren Türkiye'de kayıp ihbarı yapılan 6 Filistinlinin de tutuklananlar arasında olduğunu bildirdi.

Tutuklananlar arasında bulunan bir kişinin kardeşi MEE'ye yaptığı açıklamada "casusluk" haberlerinin doğru olmadığını, bütün sürecin bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu söyledi.

'İSRAİL, ERDOĞAN'IN TEPKİSİNDEN ENDİŞE ETTİ'

Şehab haber ajansının bugün Türkiye medyasında çıkan haberlerin kendi haberlerini doğruladığı bilgisini geçtiğini aktaran Jerusalem Post "Geçen ay Filistin medyası belirli bir sayıda Filistinlinin Türkiye'de kaybolduğunu haberleştirmişti. Bu ayın başında da Filistin Dışişleri Bakanlığı Türk yetkililerin aileleriyle temas kurmasının ardından, bazı kayıp Filistinlilerin nerede olduklarınının belirlendiğini açıklamıştı" diye yazdı.

Şehab haber ajansı, Türkiye'deki Filistinlilerin Mossad tarafından pasaportlarının yenilenmesini engelleme tehditleri ve para teklifleriyle işe alındıklarını iddia etmiş ve Türk güvenlik servislerinin Filistin Otoritesi Genel İstihbarat Servisleri'nden (GİS) gelen para tutarlarını tespit ettiğini ileri sürmüştü.

Gazete bu ödemelerin özellikle İsrail'in Gazze'ye Mayıs ayında düzenlediği saldırılardan sonra yapıldığını yazdı.

Jerusalem Post, Hamas bağlantılı Şehab'ın İsrail'in Türkiye'de Erdoğan'ın tepkisinden endişe duyduğu için operasyon yürütmekten kaçındığı ve Türkiye'deki Filistinlilere yönelik GİS casuslarının suikastlara hazırlandığı iddiasını da aktardı.

Öne Çıkanlar