İngiltere'deki ırkçılık karşıtı gösterilerde köle tüccarının heykelini nehire attılar

İngiltere'deki ırkçılık karşıtı gösterilerde köle tüccarının heykelini nehire attılar
İngiltere'nin Bristol kentindeki ırkçılık karşıtı gösteride protestocular, 1600'lü yılların köle tüccarı Edward Colston'ın 125 yıllık heykelini yıktı.

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar İngiltere'de de devam ediyor. Bristol kentindeki gösteride 1600'lü yılların köle tüccarı Edward Colston'ın heykeli yıkıldı.

KÖLE TÜCCARININ HEYKELİNİ YIKIP BOĞAZINA BASTILAR

Protestocular, ABD'de polisin ölmeden önce George Foyd'a yaptığına atfen yere indirdikleri heykelin boynuna dizleriyle bastırdılar.

Heykelin yıkılmasının aedından kaidenin üzerine çıkan siyah bir kadın köle tüccarı Lolston'un yerini aldı.

Twitter'dan paylaşılan görüntülerde, ırkçılık karşıtları, yıktıkları köle tüccarı Edward Colston heykelini yerde sürükleyerek götürdükleri nehire atıyor.

 KÖLE TÜCCARININ İSMİ BRISTOL SOKAKLARINA DA VERİLMİŞ

Edward Colston, 1672-1689 yılları arasında 80 bin Afrikalı erkek, kadın ve çocuğun Amerika'ya köle olarak kaçıran ve Royal African Company adlı bir şirket kurarak köle ticaretinde tek isim haline gelen Edward Colston, köle yapılmak için Amerika'ya kaçırılan siyahlardan binlercesinin hastalık, cinayet ve işkenceyle ölmesinden de sorumlu tutuluyor.

Hakkındaki tüm suçlamalara ver köle tüccarı ününe rağmen Edward Colston'un ismi hala Bristol kentinin bir çok sokak ve binalarına veriliyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar