Iraklı Parlamenter: Operasyonun arkasında Kazımi var

Iraklı Parlamenter: Operasyonun arkasında Kazımi var
Iraklı Parlamenter Ahmed Musewi, önce ki Irak başbakanı Kazımi hükümetinin Türkiye’nin projesinin bir parçası olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin 17 Nisan’da Federe Kürdistan Bölgesi’nin Zap, Avaşî ve Metîna’ya yönelik başlattığı yeni operasyona bir tepki de Iraklı Parlamenter Ahmed Musewi’den geldi. Musewî, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın başlattığı operasyona ilişkin açıklamasının Kazımi (Önce ki Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi) hükümetinin zayıflığını gösterdiğini belirtti. Musewî, Kazımi hükümetinin Türkiye’nin projesinin bir parçası olduğunu ve tüm ulusal güçlerin Türkiye’nin geri çekilmesi için eylemlerini attırması gerektiğini söyledi.

KAZIMİ SALDIRILARIN ARKASINDA

Iraklı parlamenter Ahmed Musewi, Rojnews’e verdiği demeçlerde, Irak Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına dikkati çekerek, "Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne müdahalesine ilişkin açıklama yaptı. Ama bunu yaparken hiçbir amaçları yoktu, saldırılar durmadı ve devam ediyor. Kazımi hükümeti, Türkiye’nin hayallerinin gerçekleştirmek için başlattığı projenin bir parçasıdır. Hükümetin sessizliği ve Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının zayıflığı, Kazımi hükümetinin Türkiye’nin saldırılarının arkasında olduğunu gösterdi" dedi.

Türkiye’nin operasyonlarının amacı Kürdistan Bölgesi’nin petrol kaynaklarını kontrol etmek olduğuna dikkati çeken Musewî, "Bunu da Peşmerge yardımıyla yapıyor. Tüm ulusal kurumları ve medyayı Türkiye’nin bu topraklardan çıkarılması için eylemlerini genişletmeye çağırıyorum" diye belirtti.

Öne Çıkanlar