Ispanak menülerden kaldırıldı

Ispanak menülerden kaldırıldı
İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kocaeli'de esnaf lokantaları ıspanaklı yemekleri menülerinden kaldırdı.

İstanbul'da başlayan ve Marmara Bölgesi'ne yayılan ıspanak vakaları sonrasında bazı lokantalar ıspanak yemeğini menülerinden çıkardı. Kocaeli'de lokantalar bir süre ıspanakla yapılan yemeklerin satışını durdurdu.

'BİZ DE DEBİR TEDİRGİNLİK OLDU NE OLUR NE OLMAZ DİYE TEDBİRİMİZİ ALDIK'

Sözcü'den Uğur Enç'e konuşan Beyaz Mutfak lokantasının aşçısı Saim Kaymak, "Vatandaş gibi biz de tedirgin olduk. Biz ürünlerimizi tek tek kendimiz seçiyoruz. Bütün ürünlerimiz birinci sınıf ancak ne olur ne olmaz diye tedbirimizi aldık. Birkaç gün süreyle menümüzden ıspanak içerikli yemekleri çıkardık. Tereddütler ortadan kalktıktan sonra yeniden ıspanak yemeklerini servis etmeye başlayacağız" dedi.


 

'BİR ŞEY OLACAK DİYE KORKUYORUZ O YÜZDEN ISPANAKLI GÖZLEME SERVİS ETMİYORUZ'

Kilim Kafe’nin sorumlusu Fatih Cem Tabak da yaşanan gelişmelerden sonra ıspanaklı gözlemeyi bir süreliğine menülerinden kaldırdıklarını söyleyerek, "Vatandaş da tedirgin biz de. Haliyle birine bir şey olacak diye korkuyoruz. Biz çok dikkat ediyoruz ama yine ıspanaklı gözlemeyi servis etmiyoruz" diye konuştu

'İLLA YEMEK İSTİYORSANIZ İÇİNDEKİ TOPRAĞI İYİCE AYIKLAYIN VE BOLSU İLE YIKAYIN'

Yabani otlar gerekçe edilse de zehirli ilaçların karıştığı artık neredeyse herkes tarafından bilinen ıspanaktan vaz geçemeyenlere yemek tarifi veren Cem Tabak tarifin muteviyatından önce önemli uyarılarda bulunuyor:

"Kış aylarında haftada ya da iki haftada bir mutfaklarda ıspanak pişer. En güzel ıspanak geleneksel olarak annelerimizin yaptığı ıspanak yemeğidir. 4 kişilik bir aile için 1 kilogram ıspanak yeterli olur.

Ispanağı pazardan eve getirdikten sonra iyice yıkamamız gerekiyor. Her ne kadar dikkat edilse de ıspanakların arasında toprak kalmış olur. O toprakları su ile iyice temizleyin.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar