Filistin Devlet Başkanı: Kudüs işgalden kurtarılmadığı sürece ne barış ne güvenlik ne de istikrar olur!

Filistin Devlet Başkanı: Kudüs işgalden kurtarılmadığı sürece ne barış ne güvenlik ne de istikrar olur!
İsrail savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenledikleri hava saldırıları devam ediyor. Geri adım atmayacağını duyuran Filistin cephesi ise sert şekilde karşılık verdi.

Doğu Kudüs'teki evden zorla çıkarma girişimleri ile Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların devamında Gazze Şeridi'ne taşınan gerilimde en kanlı günlerden biri yaşanıyor. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, "topyekün bir savaşa" doğru ilerlendiği uyarısının gölgesinde bugün olağanüstü toplanmaya hazırlanırken bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında ölenlerin sayısı da artıyor.

İslami Cihad Sözcüsü, "İsrail’in saldırılarına yanıt vermeye devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun direnişimizde geri adım atmayacağız" dedi. 

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "İsrail ordusu vurmaya ve uzun vadede tam bir etkisiz hale getirmeye devam edecek" açıklamasında bulunmuştu. 

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenledikleri hava saldırıları akşam saatlerinde de devam ediyor. Saldırıda 13 katlı Al Shaoruk binası tamamen yıkıldı. 

HAMAS: 130 ROKET İLE SALDIRI DÜZENLENDİ

Geri adım atmayacağını duyuran Filistinliler ise, Hamas tarafından İsrail’e yeni bir roket saldırısı gerçekleştirildi. 130 roket saldırısı olduğu bilgisi verildi. İsrail’in Aşkelon ve Aşdod kentleri başta olmak üzere çok sayıda bölgeye roket saldırısı düzenlendi. 

İsrail Savunma Bakanlığı, vatandaşlarına sığınaklarda kalmalarını emretti

YAKAMIZI BIRAKIN

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Filistin kanalına açıklamalarda bulundu. Abbas, "Kudüs tamamen işgalden kurtarılmadığı sürece ne barış ne güvenlik ne de istikrar olur. İşgalcinin Kudüs’te dayatmaya çalıştığı emrivakiyi reddediyoruz. ABD ve İsrail’e diyorum ki: Bu vatanı terk etmeyeceğiz, yakamızı bırakın" dedi. 

İsrail Cumhurbaşkanı ise, "Gözlerimizin önünde gerçekleşen bu korkunç olayları durdurmak üzere ellerinden gelen her şeyi yapmaları için herkese yalvarıyorum Bu çılgınlığı durdurun, lütfen." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, Mısır ve Katar'ın ateşkes için arabulucu olma çağrısı İsrail tarafından reddedildi.

MERKEZ BANKASI VURULDU

İsrail savaş uçakları Gazze'nin ortasında yer alan Merkez Bankası binasını hedef alarak yerle bir etti. 

Bat Yam'da Arap bir sürücünün, İsrailliler tarafından linç edildiği kameralara yansıdı.

BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜLER

İsrail tarafında halk ise barış için bir araya geldi. Binlerce insan bir araya gelerek İsrail - Filistin arasında süren çatışmalara dikkat çekerek, bölgede barış istedi. 

Halkların Demokratik Partisi Hüda Kaya ise, İsrail'de yapılan yürüyüşün videosunu sosyal medyadan paylaşarak, 

"Barış için yürüyen Yahudiler...
İsrail'in savaş politikaları sebebiyle #Yahudilik karşıtlığı yapmaya çalışanlara prim vermeyin. Irkçı dinci savaşçı olmanın dini, ırkı olmadığı gibi #barış istemenin de dini, ırkı yoktur. Barışın ve iyiliğin yanında mısınız? #DüşünSorgula #İtirazEt" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar