İstanbul'da yoğun sis: İDO, BUDO ve Sabiha Gökçen'de seferler iptal edildi

İstanbul'da yoğun sis: İDO, BUDO ve Sabiha Gökçen'de seferler iptal edildi
İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle, deniz ulaşımında aksamalar yaşandı ve havalimanında yapılacak bazı seferler ertelenirken, 16 uçuş da iptal edildi.

İstanbul'da, etkili olan sisle birlikte gece yarısından sonra birçok noktada trafik yoğunluğu oluştu. İstanbul Boğazı'nın çevresindeki Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar ve Kadıköy başta olmak üzere Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Zeytinburnu ile Bakırköy gibi ilçelerde yoğun sis görüldü.

D-100 kara yolu Ankara istikameti Mecidiyeköy'de başlayan trafik yoğunluğunun 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine kadar devam ettiği kaydedildi.

İBB verilerine göre, saat 02.47 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 8 olarak ölçüldü.Görüş mesafesinin düşmesiyle deniz ulaşımında aksamalar yaşandı.

İstanbul Deniz Otobüsü (İDO) ile Bursa Deniz Otobüsü'nün (BUDO) sabah saatlerindeki bazı seferleri olumsuz hava koşulları ve sis nedeniyle iptal edildi.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR DURDURULDU

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle, saat 08.00 itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı iniş ve kalkışlara kapatıldı. Havalimanında yapılacak bazı seferler ertelenirken, 16 uçuş da iptal edildi. Havalimanına iniş yapamayan bazı uçakların, İstanbul Havalimanı ile yakın havalimanlarına yönlendirildiği belirtildi. 

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sis yüzünden dün akşamdan itibaren toplam 12 uçak İstanbul Havalimanı'na divert (yönlendirme) etmiştir. Divert uçuşlar devam etmekte olup havalimanımızda operasyon kesintisiz sürmektedir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar