İzmir'de 'Newroz' gerekçesiyle gözaltına alınan 49 kişi serbest

İzmir'de 'Newroz' gerekçesiyle gözaltına alınan 49 kişi serbest
İzmir'de 20 Mart günü Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişiler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir’de 25 Mart sabahı Menemen, Buca, Torbalı, Bayraklı ve Konak ilçelerinde evlerine yapılan polis baskınları sonucunda 'örgüt propagandası' suçlamasıyla gözaltına alınan 49 kişinin emniyet sorguları tamamlandı.

20 Mart’ta Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerden 2'si yaşı küçük olduğu için 1'i ise yüzde 70 engelli olduğu için aynı gün serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan kişilere emniyet sorgusunda Newroz kutlamalarına dair sorular yöneltilirken, halay çekmek, marşlara eşlik etmek ve sarı, kırmızı, yeşil atkılar bulundurmak suç olarak gösterilmek istendi. 

ADLİ KONTROLLE BIRAKILDILAR

Geriye kalan 46 kişi ise bugün sabah saatlerinde Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Burada savcı karşısına çıkan 46 kişinin 20'si adli kontrol şartı, 26'sı ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol talebiyle hakim karşısına çıkan 20 kişi yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir kere imza şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 26 kişi ise, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede ifadesi alınan 26 kişinin tamamı, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 2 gün imza şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı dosya kapsımanda bugün gözaltına alınan bir kişi ise İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken, yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. (MA)

Öne Çıkanlar