Kadınlar taciz ve tecavüze karşı köy köy geziyor

Kadınlar taciz ve tecavüze karşı köy köy geziyor
Dört duvar arasına hapsedilmiş kadın manzaralarıyla karşılaştıklarını belirten Medine Efe, ‘Kampanyanın sürdürülmesini istiyorlar. Biz de bu çerçevede kampanyamızı büyüteceğiz’ dedi.

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), "Kendimizi Savunuyoruz (Em Xwe Diparêzin)" şiarıyla 15 Eylül’de başlattığı 4 aylık kampanya kapsamında, bölge ve Türkiye kentlerinde birçok etkinlik gerçekleştirdi. Mahalle mahalle, köy köy gezerek kadınlarla bir araya gelen TJA, özgün ve karma atölyeler düzenledi. Urfa’da, Kürtçe’nin Kirmancî, Dimilkî ve Soranî lehçelerinin yanı sıra Türkçe ve Arapça hazırlanan broşürler dağıtılarak, kampanyanın içeriği ve amacı anlatıldı.

TJA aktivisti Medine Efe, kampanyanın Urfa ayağı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Kampanyanın her kesimi kapsadığını belirten Efe, 5 dilde bastırdıkları broşürlerle gittikleri köy ve mahallelerde tüm kesimlere hitap ettiklerini söyledi.

‘KAMPANYA İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR’

Kentte yürüttükleri çalışmalarda dört duvar arasına hapsedilmiş kadın manzaralarıyla karşılaştıklarını dile getiren Efe, baskı politikalarının bununla sınırlı kalmadığını kadınların taciz, tecavüz ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Kampanyalarının kadınlar tarafından ilgiyle takip edildiğini söyleyen Efe, "Gittiğimiz yerlerde insanlar, ekonomik ve aile içinde yaşadıkları sorunları dile getiriyorlar. Yine fikir ve düşüncelerini bize aktarıyorlar. Kampanyanın sürdürülmesini de istiyorlar. Biz de bu çerçevede kampanyamızı büyüteceğiz" diye konuştu.

‘İPEK ER OLAYINDA GÖRDÜK’

Bölge illerinde kadınlara yönelik cinsel saldırı ve tecavüz politikalarının devrede olduğunu söyleyen Efe, şunları kaydetti: "Bunu İpek Er olayında gördük. Yine bunun gibi birçok durum var. Urfa’da da tecavüze yönlendirme söz konusu. Sistem tecavüzü meşrulaştırıyor. Bu kapsamda daha çok kadına ulaşmayı hedefliyoruz"

KAMPANYANIN AMAÇLARINDAN BİRİ TECRİT

Kampanyanın amaçlarından birinin de İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik sürdürülen tecrit olduğunu belirten Efe, "Kampanya kapsamında tecridi kırmak ve Sayın Öcalan’ı özgürleştirmektir amacımız. Tecrit tüm kadınlara ve bir bütün olarak topluma uygulanmakta. İnsanlık dışı sistem var" ifadelerini kullandı. (MA)

Öne Çıkanlar