Kaptan Bora Ekşi'yi öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası

Kaptan Bora Ekşi'yi öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapis cezası
Kaptan Bora Ekşi'yi öldüren sanığa hiçbir indirim uygulanmadı. Ekşi'nin kardeşi sanığa, 'Bora'nın gözleri, gözlerinin önünden gitmesin' diyerek tepki gösterdi.

Hint Okyanusu’nda "İnce Karadeniz" isimli gemide Kaptan Bora Ekşi'yi öldüren, 8 kişiyi de yaralayan sanık Ergin Aktaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 45 yıl hapis ceza verildi.

Hint Okyanusu’nda Aralık 2019'da "İnce Karadeniz" isimli gemi Endonezya’nın Semerang Limanı'ndan yük aldıktan sonra okyanusa açılmış ve gemi kaptanı Bora Ekşi, öncesinde tartışma yaşadığı makine yağcısı Ergin Aktaş tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından mürettebat tarafından etkisiz hale getirilen sanık Aktaş, Sri Lanka’da güvenlik güçlerine teslim edilmişti. Sri Lanka’daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul’a getirilen sanık tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ergin Aktaş hakkında bir kişiyi öldürdüğü, 8 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "tehdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 140 yıldan 175 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılmıştı.

KARDEŞİ: BORA'NIN GÖZLERİ, GÖZLERİNİN ÖNÜNDEN GİTMESİN

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Ergin Aktaş, şikayetçiler ve tarafların avukatları hazır bulundu. Bora Ekşi'nin kız kardeşi mahkeme salonunda sanık Ergin Aktaş'a "Bora'nın gözleri, gözlerinin önünden gitmesin" diyerek tepki gösterdi.

'KAPTANI İNGİLİZ KAPTANI, ARKADAŞLARIMI DA DÜŞMAN ASKERİ OLARAK GÖRDÜM' SAVUNMASI

Ergin Aktaş, Cumhuriyet savcısının önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmasında, "Beni isterseniz asın ama ben doğruları söyledim. Geçirdiğim psikolojik rahatsızlık sonucunda kafamda kurgulayıp, inandığım düşüncelere göre hareket ettim. Gemi kaptanını bilerek isteyerek öldürmedim. Gemiyi savaş gemisi, kaptanı İngiliz kaptanı, arkadaşlarımı da düşman askeri olarak gördüm. Beni öldürecekler diye onlara saldırdım. Yakınlarına kendimi affettiremem, çünkü onların canı gitti. Beni affetmeyeceklerini biliyorum" diye konuştu. Sanık Ergin Aktaş son sözleri sorulduğunda, "Gemi kaptanımı seviyordum" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 45 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Ergin Aktaş’ı "tasarlayarak kasten öldürme" ve 4 kişiyi "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 39 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık Aktaş’ı ayrıca 5 kişiyi "kasten yaralama" ve 2 kişiyi de "silahlı tehdit" suçlarından toplam 6 yıl hapis cezasına mahkum ederek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İNDİRİM UYGULANMADI
Kararını açıklayan Mahkeme, Ergin Aktaş’a ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 45 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme başkanı kararını açıklarken, "Eylemden sonraki tutumların üzerine hak etmediğini düşündüğümüz için takdir ve haksız tahrik indirimi uygulamadık" dedi.

Öne Çıkanlar