Koronavirüs etkisi: Çin'in otomobil satışlarında rekor düşüş

Koronavirüs etkisi: Çin'in otomobil satışlarında rekor düşüş
Koronavirüsün etkileri hızla görülmeye başladı. Çin'de otomobil satışları koronavirüsün etkisiyle şubatta yüzde 80 gerileyerek rekor düşük seviyeye indi.

Koronavirüs salgının etkileri Çin ekonomisi üzerinde hızla görülmeye başladı. Çin'de otomobil satışları koronavirüs salgını etkisiyle şubat ayında yüzde 80 gerileyerek rekor düşük seviyeye indi.

Çin’in otomobil satışları koronavirüs etkisiyle en büyük aylık azalışını yaşadı. Böylece halihazırda virüs salgınından önce de sert düşüş yaşayan otomobil üreticilerinin üzerindeki baskı derinleşti.

Çin Yolcu Otomobili Birliği (China Passenger Car Association - PCA) tarafından çarşamba günü açıklanan öncü verilere göre, otomobil satışları şubat ayında yüzde 80 geriledi. PCA tarafından yapılan açıklamaya göre, ortalama günlük satışlar ilk üç haftaya kıyasla ayın sonunda toparlanma gösterdi.

Salgın, iki yıldır kademeli düşüşler yaşayan endüstriyi felce uğrattı. Otomobil üretcileri geçtiğimiz on yıllarda dünyanın en büyük otomobil piyasasına büyüme potansiyeli sebebiyle milyarlarca dolar dökmüşlerdi.

Pazar liderlerinden olan Volkswagen AG’den ve elektrikli araç üreticisi Tesla Inc.’den daha küçük ölçekli şirketlere kadar hepsi koronavirüs salgınından hem üretim hem de talep bazında zarar gördü.

Çin’deki milyonlarca şirket, tüketicilerin evde kalması ve fabrikadaki üretimin aksaması dolayısıyla tehlike altında. Ülkenin imalat sektöründeki aktivite şubat ayında resmi göstergenin rekor düşük seviyeye gerilemesi ile sert bir daralma yaşadı.

Öne Çıkanlar