Koronavirüs: Yalan haber yayan ülke liderlerinin paylaşımları siliniyor

Koronavirüs: Yalan haber yayan ülke liderlerinin paylaşımları siliniyor
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, 'sıtma ilacının koronavirüs tedavisine iyi geldiğini' iddia eden bir videoyu Facebook’ta paylaştı. Facebook videoyu kaldırdı.

Videoda Bolsonaro, Taguatinga sokaklarında dolaşarak Brezilyalılarla konuşuyor. Bolsonaro’nun uzun süredir virüsü ciddiye almadığı görülürken, Brezilyalılara da uzmanların sosyal mefaseyi koruma uyarılarına kulak asmamalarını öneriyor. Sosyal medya platformu videoyu kaldırdı.

BBC Türkçe'de yer alan haber göre, bir süre sonra Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Twitter’daki bir paylaşımı da kaldırıldı. Bu paylaşımda, virüsü kapanların evde nasıl tedavi edileceğinin bilindiği iddia ediliyor ve bu yöntem anlatılıyordu.

İki sosyal medya platformu da dünya liderlerinin paylaşımlarına, yanlış olduğu açıkça kanıtlanmış olsa bile, normalde müdahale etmiyor.

Ancak şu an milyonlarca insanın kullandığı popüler sosyal medya platformları, pandemiyle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için savaş başlatmış durumda.

Twitter, yanlış tıbbi bilgilerle mücadele rehberini güncelledi, uluslararası kamu sağlığına aykırı paylaşımlara karşı harekete geçeceğini duyurdu.

Facebook da insanlara fiziksel zarar verebileceğini düşündüğü paylaşımları ve yanlış bilgilendirmeleri, kimden gelirse gelsin silmeye başladı.

Öne Çıkanlar