Kripto para vurgunuyla kayıplara karışan Özer'e ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Kripto para vurgunuyla kayıplara karışan Özer'e ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı
Milyar dolarlık vurgun sonrası yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Özer'e ilişkin ilk tespitler, mart ayının başında Arnavutluk'ta bazı kişilerle irtibat kurduğu yönünde.

Kripto para vurgunu sonrası yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e yönelik operasyonda yeni gelişmeler olduğu öğrenildi. Özer'in kaçış planı olduğu iddia edilen yeni bilgilere ulaşıldığı aktarılırken, yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

TRT Haber’in haberine göre Özer'in kaçış hikayesi olduğu öne sürülen yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İlk tespitler mart ayının başında Arnavutluk'ta bazı kişilerle irtibat kurduğu yönünde.

Arnavutluk vatandaşı bir çiftle defalarca telefonda görüştüğü ve bu çiftten erkek olanın birkaç kez Türkiye’ye giriş çıkış yaptığı belirlendi. Söz konusu çiftin birlikte 9 Mart’ta İstanbul’a geldiği ancak 24 saat sonra hızlı bir şekilde Tiran’a döndüğü tespit edildi. Bu tarihten sonra aralarındaki bağlantının koptuğu belirtildi.

Tarihler 20 Nisan Salı gününü gösterdiğinde ise Faruk Fatih Özer’in Air Alabania’dan aldığı tek yön uçak biletiyle Tiran’a uçtuğu aktarıldı. 

Türkiye polisinin, sınırı aşan suçlar konusunda iş birliği ve koordinasyon amacıyla operasyona dahil olduğu ve ifade alım işlemlerinde destek olduğu kaydedildi.

Thodex’in kurucusu Özer’in Yunanistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek ile sürat teknesiyle İtalya’ya kaçma ihtimali üzerinde de durulduğu ifade edilirken, bu nedenle de Arnavutluk’ta Fier, Avlonya ve Durres’ın sıkı takip altında olduğu bildirildi. Ancak İnterpol nezdinde kırmızı bültenle aranan Özer'in, Avrupa Birliği Sınır Güvenliği Teşkilatı FRONTEX’in hakimiyeti olan bir bölgeden kaçmayacağı belirtiliyor.

Özer’in kaçabileceği yerler arasında yüksek olasılığın Karadağ olduğu, orada ise Interpol ile birlikte hareket eden Türkiye polisinin çemberi daralttığı öne sürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar