Leyla Güven: Meclis'i terk etmeyeceğiz, demokratik siyasette ısrar edeceğiz

Leyla Güven: Meclis'i terk etmeyeceğiz, demokratik siyasette ısrar edeceğiz
Milletvekilliği düşürülen Leyla Güven, Meclis'i terk edip Diyarbakır'da kendi meclislerini kurma düşüncelerinin şimdilik olmadığını söyledi.

ARTI GERÇEK- TBMM Genel Kurulu'nda, haklarında kesinleşmiş hapis cezaları olduğu gerekçesiyle HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven. HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliği düşürüldü.

Leyla Güven vekilliğinin düşürülmesine gerekçe yapılan ve yeniden tutuklanma ihtimali bulunup bulunmadığı dosya hakkında açıklamalarda bulundu.

Güven söz konusu dosyanın Viranşehir Belediye Eş Başkanı iken haklarında açılan ve "KCK davası" adı verilen dosya olduğunu, bu dosyadan 5 yıl hapis yattığını, hatta fazladan bir yıl dahi yattığını dolayısıyla yeniden tutuklanmasını gerektirecek bir dosya içeriği bulunmadığını söyledi. 

Leyla Güven o dönem haklarında açılan davanın FETÖ'cü polis ve savcılar tarafından açıldığının kendilerine AKP tarafından ifade edildiğini  ancak bugün o dosyanın yeniden gündeme getirilmesinin manidar olduğunu ifade etti.

Erbil merkezli Rudaw TV'ye konuşan Leyla Güven, kendisi tutukluyken Hakkari halkının iradesi ile milletvekili seçildiğini, milletvekilliği düşürülmüş olsa bile bundan sonra mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. Diyarbakır'dan canlı yayaına katılan Güven, AKP'nin Kürt halkının iradesini tanımadığını, 1994'te DEP'li milletvekillerinin Meclis'ten alınarak tutuklanması ile başlayan sürecin halen devam ettiğini, o günden bugüne Kürt halkının iradesine saygısızlığın sürdüğünü kaydetti. AKP'nin artık kaybettiğini, pandemi süreci ile birlikte girdiği derin ekonomik krizi aşamadığını kaydeden Leyla Güven, demokratik siyasete ısrarcı olacaklarını söyledi.

TBMM'yi terk ederek Diyarbakır'da alternatif bir Meclis oluşturma düşünceleri olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplayan Leyla Güven, zaten çok çeşitli alternatifler ile siyaset yürüttüklerini, sadece parlamento odaklı bir siyaset yürütmediklerini, Diyarbakır'da ve diğer bölge illerinde çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu bu siyasi örgütlenme ile birlikte Kürt halkının hakları için mücadele yürüttüklerine dikkati çekti. Güven, Kürt halkı arasında HDP'nin nasıl bir siyaset yürütmesi gerektiğine dair çok çeşitli görüşler olmakla birlikte halkın ağırlıklı çoğunluğunun Meclis'i terk etmelerini istemediğini söyledi.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar