Leyla Güven'e görüş yasağı

Leyla Güven'e görüş yasağı
Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e bir ay görüş yasağı getirildi.

ARTI GERÇEK - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi'nden HDP Hakkari Milletvekili seçilen Leyla Güven'e bir ay boyunca görüş yasağı getirildi.

31 Ocak 2018’den bu yana tutuklu bulunan Leyla Güven'in avukatı Şivan Cemil Özen'in, Artı Gerçek'e verdiği bilgiye göre, Güven'e görüş yasağı, cezaevinde slogan attığı iddiası üzerine verildi. Özen şunları söyledi: 

'HİÇ BİR SOMUT VERİ OLMADAN CEZA VERİLDİ'

"Cezaevinde Leyla Güven hakkında slogan attığı iddiası' üzerine hazırlanan bir tututanak vardı. Biz itiraz ettik ancak itiraz bir üst merci tarafında değerlendirilerek karara bağlandı. Disiplin kurulunun vermiş olduğu karara karşı infaz hakiminin kararına da itiraz edildi.

İtirazın ardından infaz hakimliği cezaevindeki kamera kayıtlartının olup olmadığını sordu ancak bu sorunun cevabı netleştirilmeden bir karar verdi.

Kararda Leyla Güven'e cezaevinde slogan attığı için bir aylık görüş yasağı getirildi. Bu karara karşı ağır ceza mehkemesine itiraz edildi ancak bu itirazımız da reddedilerek karara bağlandı."

Leyla Güven'in avukatı Şivan Cemil Özen, müvekkilinin slogan attığı iddiası hakkında hiç bir somut veri olmadığını belirtti.

 

Öne Çıkanlar