Manavgat'ta yanan köyler taşınıyor, golf otelleri projesi ısınıyor

Manavgat'ta yanan köyler taşınıyor, golf otelleri projesi ısınıyor
2005 yılında Resmi Gazete'de duyurulan turizm projesi gelen tepkiler sonucu beklemeye alınmıştı. Şimdi proje alanındaki köylerde evi yananlardan evlerini taşımaları bekleniyor.

Manavgat'ta yangının yıkıma uğrattığı köylerden olan Oymapınar, Karavca ve Değirmenli köylüsü yurttaşlar, köylerinden çıkarılacakları konusunda endişeliler.  

Yaşadıklarını soL ile paylaşan yurttaşların anlatımına göre bu köylerde yaşayanlarla görüşen ve aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da olduğu yetkililer, evlerinin yandığı yerden 500 metre yukarıda iskan edileceklerini bildirdi. Buna gerekçe olarak da içme suyu projesini gösterdiler.

'ZATEN 30 YIL ÖNCE KÖYÜMÜZDEN OLDUK, YENİDEN AYNI ŞEYİ YAŞAMAK İSTEMİYORUZ'

Değirmenli köylülerinden Halil Bey'le görüştüğümüzde, "daha evvel burada baraj yapılacağı ve içme suyu projesi inşa edileceği için zaten köylerimizden edildik ve buralara yerleştirildik. Şimdi evimiz yandı, ama yetkililer evlerimizin yandıkları yerde değil buradan 500 metre yukarıda yapılacağını söylüyor, zaten 30 yıl önce köylerimizden olduk şimdi yine aynı şeyi mi yaşayacağız" diye konuştu. 

BOŞALTILACAK KÖYLERE GOLF OTELLERİ VE TURİZM PROJESİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Oymapınar Barajı çevresindeki köyleri kapsayan golf otelleri ve turizm projesi 1 Mayıs 2005 tarihli 25692 sayılı resmi gazetede duyurulmuştu. Köylülerin yaşadıkları yerleri etkileyecek bu proje çevre gönüllülerinden ve köylülerden gelen itirazlar sonucunda beklemeye alınmıştı. Bugün yangın sonrasında boşaltılması konuşulan köylerin projedeki alanda olması yaşanan durumun en azından bir fırsatçılık olduğunu düşündürüyor. Bunun ötesinde kasıtlar aramak da çok saçma olmayacaktır.

Evleri yanan köylüler evlerinin yandıkları yerde yeniden yapılmasını talep ediyor. Geçim ekonomilerini uzunca bir zamandır yeni kurulan köylerde inşa eden köylüler biraz ötede yeni bir yere taşınmanın yerine köylerini terk etmenin bile daha mantıklı olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar