Kaçak kazıda buldukları tarihi mozaiği satamadan yakalandılar

Kaçak kazıda buldukları tarihi mozaiği satamadan yakalandılar
Manisa’da kaçak kazı yaparak buldukları mozaiği satmak isteyen beş kişi yakalandı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, kaçak kazıda buldukları 2 bin 200 yıllık mozaiği, 30 milyon dolara satmak isteyen 5 kişi yakalandı. İstanbul'da yaşayan yabancı iş insanının 8 milyon dolara satın almak istediği, fakat kaçak kazı yapanların miktarı yeterli bulmadığı  öğrenildi

.Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Halitpaşa Karakol Komutanlığı geçen cumartesi günü, Saruhanlı'nın Alibeyli Mahallesi'ndeki sit alanında izinsiz kazı yapıldığını ihbarı üzerine kaçak kazı yapılan alanda M.Ö. 200'lü yıllara ve Roma Dönemi'ne ait olduğu değerlendirilen bir mozaik ele geçirdi.

Kaçak kazıyı yapan ve akraba oldukları belirlenen şüpheli M.Ö. (21), İ.Ö. (47), B.Ö. (24) ve H.İ.Ö. (43) ile D.A.'yı (55) gözaltına aldı. Jandarma karakolundaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen zanlılardan M.Ö., İ.Ö. ve D.A. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İhbar eden kişinin , zanlıların buldukları mozaiği İstanbul'da yaşayan yabancı bir iş insanının 8 milyon dolara satın almak istediğini ancak İ.Ö. ve H.İ.Ö.'nün rakamı yeterli bulmayıp vazgeçtiğini söyledi. İ.Ö. ve H.İ.Ö.'nün alıcıdan yaklaşık 30 milyon dolar istedikleri ortaya çıktı. 

Öne Çıkanlar