MEB, sınavlarda öğretmenlere zorunlu görevlendirme getiriyor

MEB, sınavlarda öğretmenlere zorunlu görevlendirme getiriyor
Öğrenciler endişelerini dile getirse de LGS 20 Haziran'da yapılacak. Görevlendirme yetersizliği durumunda il ve ilçe müdürlükleri resen görevlendirme yapabilecek.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK- Salgın nedeniyle kısıtlamalar sürüyor. Ancak YKS 1. Oturum 20 Haziran’da yapılacak. Eğitim Sen İstanbul Şubeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak ‘öğrencilerimizin emeğini geleceğini savunuyoruz’ dedi.

Ancak salgın şartlarında yapılan sınava görevli bulabilmek için 15 Mayıs’ta Milli Eğitim Bakanı(MEB) Ziya Sekçuk olur onayı verdi. 21 Mayıs’ta ise olur onayına dayanarak gösterilerek merkezi sınavlarla ilgili karar çıkarıldı.

İl ve ilçe müdürlüklerinin resen görevlendirme yetkisi tanındı. Kararla birlikte okul müdürleri öğretmenlerin görev almalarını istedi.

Başvuru yapılmadığı takdirde ise yayımlanan genelge uygulanacak. Eğitim Sen  7 nolu şube hukuk sekreteri Zeynel Özgün de kararı Artı Gerçek'e değerlendirdi.

Özgün, MEB'in sınavlarla ilgili endişleri dikkate almadığını belirterek; "MEB yapılan onca uyarıya rağmen onca talebe rağmen salgın koşullarında merkezi sınavları yapmakta kararlı görünüyor. Okullara gönderilen yazılardan anladığımız kadarıyla sınav görevlililerinin tespit edilmesinde de bir emrivakiye gidilecek" dedi.

"EN MANTIKLI KARAR SALGIN KOŞULLARININ BİTTİĞİ TARİHE KADAR SINAVIN ERTELENMESİ"

"Yeterince sınav görevlisi başvurusu olmadığı takdirde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine resen görevlendirme yetkisi verileceği ifade ediliyor. MEBBİS üzerinden il ilçe milli eğitim müdürleri öğretmenleri görevlendirebilecekler kendi talepleri dışında" ifadelerini kullanan Özgün, salgınla birlikte artan endişelerini paylaştı.

Özgün, "Zaten salgın koşullarında böyle bir sınavın yapılması ciddi sorunlar içerirken bu şekilde bir görevlendirme de başka sorunların kapısını açacak. MEBBİS ortamında öğretmenin sağlık durumu ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Hangi öğretmenin hangi kronik hastalığı taşıdığı hangi kronik hastalığa sahip olduğunu bilmiyoruz. Bunu Milli Eğiitm Müdürlükleri de bilmiyor. Dolayısıyla herhangi bir kronik hastalığı olan öğretmen görevlendirilirse o tarihte sınava gitmek zorunda mı bakanlığın genelgesine göre öyle görünüyor. Turizm hareketliliği sağlamak adına on binlerce öğrencinin ve bir o kadar öğretmenin sağlığının riske edilmesini doğru bulmuyoruz. Yapılması gereken en mantıklı karar salgın koşullarının bittiği tarihe kadar sınavın ertelenmesidir" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar