Mersin'de gözaltılar

Mersin'de gözaltılar
Gözaltıar, İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'ye götürüldü.

Mersin'de aralarında HDP Gençlik Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Adana’da sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı.
 
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah kentteki çok sayıda eve baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Gençlik Meclisi üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
Gözaltın alınanlar arasında HDP Gençlik Meclisi üyeleri Tuba Salman, Şahin İlhan ve Yılmaz Budak'ın olduğu öğrenildi. Gözaltıar, İl Emniyet Müdürlüğü Siyasi Şube'ye götürüldü.
 
ADANA
 
Adana Ceyhan'da ise, sosyal medya hesaplarından savaş karşıtı paylaşımlar yaptıkları gerekçesiyle dün gözaltına alınan  S.K., H.K., İ.Z., V.Y. ve H.Y. adlı kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ceyhan Adliyesi'ne çıkarıldı.
 
"Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla ifadeleri alınan 5 kişi, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenlerin tümü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (Merzopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar