Nijerya'dan 3 ülkenin havayolu şirketlerine kısıtlama kararı

Nijerya'dan 3 ülkenin havayolu şirketlerine kısıtlama kararı
Nijerya Havacılık Bakanı Hadi Sirika: Bize seyahat kısıtlamaları uyguladıktan sonra neden hava yolu şirketleri ülkemize operasyon yapıyor? Ülkemizden kimi almaya geliyorlar?

Nijerya hükümeti, koronavirüsün (Covid-19) Omicron varyantı nedeniyle seyahat yasağı uygulayan 3 ülkenin hava yolu şirketlerine ait uçakların ülkeye girişini kısıtlıyor.

Nijerya Havacılık Bakanı Hadi Sirika, Omicron varyantı yüzünden Nijerya'ya seyahat kısıtlaması uygulayan İngiltere, Kanada ve Suudi Arabistan'dan yolcu uçaklarının 14 Aralık'tan itibaren ülkeye girişinin kısıtlanacağını duyurdu.

Sputnik’in aktardığı habere göre Nijerya'ya seyahat kısıtlamaları uygulayan bazı ülkelerde de Omicron varyantının tespit edildiğine dikkat çeken Sirika, "Bize seyahat kısıtlamaları uyguladıktan sonra neden hava yolu şirketleri ülkemize operasyon yapıyor? Ülkemizden kimi almaya geliyorlar?" ifadelerini kullandı.

İngiltere, Kanada ve Suudi Arabistan, Omicron varyantı ile mücadele kapsamında Nijerya'ya seyahat kısıtlamaları getirmişti.

Şimdiye kadar 6 kişide Omicron varyantı tespit edilen Nijerya'da salgının başından bu yana 217 bin 63 Covid-19 vakası görüldü ve 2 bin 981 kişi yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar