Okuyan: Herhangi bir devrimcinin bu ittifakta ne işi olabilir?

Okuyan: Herhangi bir devrimcinin bu ittifakta ne işi olabilir?
CHP'nin ittifak kapsamında ÖDP, Halkevleri ile birlikte TKP'den bir temsilciyi milletvekili listelerine dahil edeceği iddiasına TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan sert yanıt verdi.

POLİTİKA - Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, CHP, İYİ Parti, Saadet partisi ve Demokrat Parti arasında oluşturulan seçim ittifakını ve ittifak kapsamında CHP’nin ÖDP, Halk Evleri ve TKP’den de birer temsilciyi listelerine dahil edeceği haberlerini değerlendirdi.

CHP'nin ittifak kararını "TKP adını böyle saçmalıklarda kullanmasınlar" sözleriyle tepki gösteren TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Bırakın TKP'yi herhangi bir devrimcinin bu ittifakta ne işi olabilir" diye sordu:

'SAĞCI İTTİFAK İKİ ÜÇ SOLCUYU BU ÖZELLİĞİNİ GİZLEMEK İÇİN KULLANACAK'

"TKP sırf parlamentoya bir temsilci yollamak için kendi değerlerini, kendi ilkelerini bir kenara koyacak bir parti değildir. TKP adını böyle tuhaflıkların içinde kullanmasınlar. Partimiz seçim politikasını baskın seçimin ilan edilmesinin hemen ardından açıkladı. Adı geçen ittifak sağcı bir ittifaktır ve iki-üç tane 'solcu'yu bu özelliğini gizlemek, örtmek için kullanmaya kalkacaktır. TKP bu saçmalığın parçası olamaz. Siyasal iktidarla mücadelemiz, bu düzeni değiştirme mücadelemizle birlikte yürüyor ve bizim partimizde lacivert takım elbise meraklısı kimse yok. Türkiye Komünist Partisi, parlamentoya girecekse, ki girecektir, kendi gücüyle, işçi sınıfının gücüyle girecektir. Biz seçimlerde AKP'nin ve her tür düzen partisinin karşısında kendi 'bağımsız' adaylarımızla yer alacağız."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar