Öldürülen bir anne, paha biçilmez sanat eseri ve 13 yaşında bir çocuk: Saka Kuşu

Öldürülen bir anne, paha biçilmez sanat eseri ve 13 yaşında bir çocuk: Saka Kuşu
Bir saldırıda annesini kaybedince bir sanat eseri ile kurduğu bağ sonucu hayata tutunan Theo'nun hikayesini anlatan Donna Tartt’ın Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan Saka Kuşu vizyonda.

Bu hafta 2'si yerli 8 film vizyona girdi. Almanya'nın Oscar adayı olarak gösterilen film Oyunbozan, geçtiğimiz yıl adından sıkça söz ettiren başrolünde Natalie Portman'n rol aldığı film Vok Lux ve Donna Tartt’ın yazdığı Pulitzer ödüllü aynı adlı romandan uyarlanan film Saka Kuşu haftanın iyileri.

VOX LUX

Filmin yönetmeni ve senaristi Brady Corbet’in birçok müzisyenden ilham alarak karakteri oluşturduğunu söylediği Vox Lux geçtiğimiz yılın konuşulan filmlerinden biri oldu. Natalie Portman’ın canlandırdığı pop şarkıcısı Celeste’nin yaşamına odaklanan film, 1999’dan başlayıp günümüze kadar uzanan bir zamanda yaşanan önemli kültürel anları da şarkıcının gözünden anlatıyor. Amerika’da bir lisede silahlı saldırı sonucu ölümle burun buruna gelen ve saldırıdan sağ kurtulan tek öğrenci olarak büyük bir travma yaşayan genç kızın şöhret basamaklarını çıkışına tanık olacaksınız. Müzikleriyle de dikkat çeken filmin soundtrack‘lerinde ünlü müzisyen Sia’nın da imzası var. Stacy Martin, Celeste’nin kız kardeşi Eleanor’a hayat verirken; Jude Law ise Celeste’yi keşfeden menajeri canlandırıyor.


SAKA KUŞU

Donna Tartt’ın yazdığı Pulitzer ödüllü aynı adlı romandan uyarlanan film, 2015’te Brooklyn filmi ile çok konuşulan John Crowley tarafından yönetildi. Film, 13 yaşındaki Theodore Decker'ın yaşamı, annesinin Metropolitan Müzesi'ne düzenlenen bir terörist saldırısında öldürülmesinin ardından alt üst olur. Theo, tüm bu karmaşanın ortasında The Goldfinch adı verilen paha biçilemez bir sanat eserini çalmıştır. Theo'nun annesinin bombalanma sonucu öldürüldüğü o günden geriye elinde kalan tek şey 'The Goldfinch' olacaktır. Bir kuşun portresi olan The Goldfinch, Theodore'un yaşam mücadelesine konuk olacaktır... Theo’nun hem kendi geçmişiyle, hem de sanatla kurduğu ilişkinin hikayesinde Nicole Kidman, Ansel Elgort, Sarah Paulson, Finn Wolfhard, Jeffrey Wright, Luke Wilson gibi yıldız isimler rol alıyor.


OYUNBOZAN

Kıyafetleri pembe, ruhu ise kararmış, dokuz yaşındaki Benni’nin anlaşılır ama anlayışla karşılanmayan öfkesinin hikayesi. Çevresine bir türlü uyum sağlayamadığı için annesi tarafından sosyal hizmetlere terk edilen, gönderildiği hiçbir ailede huzuru bulamayıp her an annesini sayıklayan Benni ile ondan sorumlu Micha’nın insanlardan uzakta, doğada geçirdikleri 3 haftaya tanıklık ederken izleyici ynı zamanda doğanın manzarasına pembenin, yeşilin, sarının tonlarına; annenin, kızın ve yabancının anlamını ve daha birçok şeyi yeniden farkedeyor. Helena Zengel’in muazzam bir performans gösterdiği filmi Nora Fingscheidt yönetiyor. Film, Almanya’nın da Oscar adayı olarak seçildi.


VAMPİR İSTİLASI

Karanlıkta ortaya çıkan vampirler günde 8 saat harcayarak dünyanın sonunu getirmeyi başarmıştır. İnsanlar sonu gelen dünyada yola düşer, yolda birileriyle karşılaşır, birlikten doğan kuvvetle, sevdiklerine kavuşmak için yoldaşlık ederler. Vampirlerden korunacak güvenli yer bulamayacaklardır. Jeff Sinasac’ın yönettiği ve başrolünde yer aldığı filmde Elysia White, Adam Cronheim ve Jonathan Robbins de rol alıyor.


FIRINCININ KARISI

Türkiye’nin gözde komedyenleri arasında gösterilen Alper Kul, Büşra Pekin, Korhan Herduran ve Ferdi Sancar, maliyeti ve çemberi küçük bir filmle vizyondalar. Senaryo ise çok tanıdık. Maço bir koca olan Mustafa’daki köklü değişikliğin nedenini erkek kardeşi ile çözmeye çalışan Ferdane’nin macerasını Murat Onbul yönetiyor.


SİR-AYET 2

Kayhan Başoğlu'nun yönettiği film, lanetli bir servete konduktan sonra ölen bir adamın mezarını soyan iki arkadaşın başından geçenleri anlatıyor. Üzeyir Ulus, Mehmet Aras, Arzu Suriçi Kireççi oyuncu kadrosunda.


ŞİŞMAN HAREKAT TİMİ

Japon mafyasına karşı savaş açma cüretini gösteren iki şişman ajanın başına gelenleri anlatan komedi türündeki filmin yönetmeni Bei-Er Bao, başrolü Zhang Wen ile paylaşıyor.


YETİ EFSANESİ

Jill Culton ve Todd Wilderman’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı animasyon çatılarında bir Yeti ile tanışan genç Yi ve arkadaşlarının Şangay sokaklarından Himalaya’nın zirvelerine kadar uzanan macerasını anlatıyor.

 

Öne Çıkanlar