Ordu'da heyelan: 'Çöktükçe üzerine asfalt koydular'

Ordu'da heyelan: 'Çöktükçe üzerine asfalt koydular'
Ordu'da kar ve sağanak yağış beraberinde heyelanları getirdi.

Ordu’nun Altınordu, Aybastı, Gölköy, Perşembe, Gülyalı, Ünye, Kabadüz ve Çaybaşı ilçelerinde yoğun kar yağışı ve sağnak yağmurla birlikte heyelanlar oluşmaya başladı. 

Fatsa-Perşembe sahil yolu ulaşıma kapandı. Aybastı'da bulunan Sağlık Mahallesi'nde geçen yıl 22 bina ile 1 cami yıkılırken, 80 konut da boşaltılmıştı.

Fatsa'da yaşayan Necmettin Akbaş, "Yaklaşık 15 günden beri burada yol kapalı. Bölge zaten heyelanlı. Bolaman’da duvarlar yapıldı, buraya yapılmadı. Bolaman’da da heyelan meydana gelmişti önceden, duvar yapıldı. Yolun kapalı olması mağdur ediyor, vatandaş perişan oldu. Alternatif mahalle yolu dik, araçların çıkması zor"  dedi.

Şükrü Aşık ise çöken yolun altında su kaynağı geçtiğini, önceden beri bölgede çöküntünün olduğunu belirterek, "Çöktükçe buranın üzerine asfalt koydular, yukarıdan gelen suya bir çözüm bulamadılar. Bunun olacağı zaten belliydi. 2 haftadır yol kapalı, gelen bakıp gidiyor. Aslında üç günde bu yol yapılır. Yetkiyi bana versinler üç günde bu yolu yaparım" şeklinde konuştu. (DHA)

 

 

Öne Çıkanlar