Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti
İYİ Parti'ye dönük eleştirilerini sıralayan Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Özdağ, Akşener ve Kavuncu'ya yönelik sert ifadeler kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'den ihraç edilme kararı Ankara 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla iptal edilenÜmit Özdağ, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Partisine dönük eleştirilerini sıralayan Özdağ, "HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle istila edimesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti'den istifa ediyorum" dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETMESİNİN NEDENLERİNİ SAYDI

31 Mart yerel seçimlerinin ertesinde Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini hatırlatan Özdağ, İdris Naim Şahin'in Ordu'dan belediye başkanı adayı olmasını ve Kars seçimlerini istifa nedenleri arasında gösterdi.

"Bana yalan söylenerek İdris Naim Şahin Ordu'dan belediye adayı gösterildi" diyen Özdağ, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifasının ikinci gerekçesi olarak da şunları kaydetti:

"Kars'ta HDP'nin seçimini kazanma riskine rağmen Akşener, adayı geri çekmedi. Bundan dolayı HDP Kars'ı kazandı. Sonuçta HDP, Kars'ı Akşener'in yanlış tutumundan dolayı kazandı. Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır."

'İYİ PARTİ'NİN ONURUNU SATTINIZ'

"İYİ Parti'yi CHP'nin uydu partisi haline getirdiler" diyen Özdağ, "Bana kızacağınıza İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na kızın, İYİ Parti'yi aşağılayan CHP Çanakkale Belediye Başkanı'na kızın. Çantalar, makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınız. Bunların hepsinin kanıtı var" şeklinde konuştu.

Daha önce İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun 'FETÖ' ile ilişkili olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen Özdağ, bu ifadelerini yineledi.

'BUĞRA KAVUNCU 'FETÖ' İLE İLTİSAKLIDIR'

Özdağ, şöyle konuştu:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu 'FETÖ' ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçektir. Anayasa Mahkemesi'nin Yargıtay'ın aldığı kararlar 'FETÖ' ile iltisaklı olduğunuzu söylüyor. Telefonunuzda 'FETÖ'nün üst düzey yöneticileriyle yapılan telefon konuşmaları varsa, bu konuşmalardan benim bildiğim bir tanesinde 'Ümit Özdağ'a bilgi verilmesini engelleyin' diyorsa bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır. Hatta iç içe geçmiştir."

'AKŞENER YALAN SÖYLÜYOR'

Özdağ, "Kongrede aday olmamamıza rağmen, İsmail Koncuk ile birlikte üstleri çizilenler listesinde yer aldık. Aday olmayanların nasıl üstünü çizersiniz? Akşener bu listeden haberi olmadığını söylüyor. Akşener'in yalan söylediğini düşünüyorum. Düşünmüyor, biliyorum. Bu kara listeyi Koray Aydın ve Meral Akşener hazırladı. İYİ Parti'ye ihanet edilerek komplo kuruldu. Sırtımızdan vurulduk" dedi.

Özdağ, "Demirtaş'ın evinde kahvaltı talebine ertesi gün olumlu cevap veren Akşener, benim talebime bir cevap vermediği gibi grup toplantılarıyla bana saldırmaya devam etmektedir. Akşener'in beni yeniden İYİ Parti'den ihraç edecek kadar cesareti olmadığını biliyorum" ifadelerini kullanarak partisinden istifa ettiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ" ile ilişkili olduğu iddiasında bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı partiden ihraç etmişti. Özdağ'ın İYİ Parti üyeliği ve Kurucular Kurulu üyeliğinden çıkarılmak da dahil olmak üzere kesin olarak ihracına müşterek parti disiplin kurulu tarafından oybirliği ile karar verilmişti. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ise İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etmişti.

İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, parti kurma çalışması başlattığını ve Ümit Özdağ ile birlikte hareket ettiklerini söylemişti. Koncuk, "Öncelikle kurucular kurulu oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bizimle hareket edebilecek vekiller olduğunu düşünüyoruz"demişti.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar